Battle Beast - Simplon

Battle Beast

+ Scenario II + Silver Dust

Zo 12 November 2017
Waar: Grote zaal Open: 19:30 - 23:00 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €13,50 Deur: €15,- Genre: Heavy Metal
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Links

De Finnen van Battle Beast zijn sinds 2008 hard bezig aan hun opmars. Met opzwepende ritmes, catchy melodieën en de ruige strot van zangeres Noora Louhimo brengen ze traditionele heavy metal in een modern jasje. In hoog tempo brengt de band sinds de release van debuutalbum ‘Steel’ (2011) albums uit en dit jaar is alweer de vierde plaat ‘Bringer Of The Pain’ verschenen.

Na het winnen van de Wacken Open Air Battle werd Battle Beast snel opgemerkt door de internationale metal scene en tekende de band een platencontract bij het label Nuclear Blast. Sindsdien zet de triomftocht van de Finnen constant door. In de muziek hoor je de invloeden van Hammerfall en Accept, maar toch creëert de band een eigen geluid door er een toegankelijke catchy draai aan te geven. De afgelopen jaren tourde Battle Beast met Nightwish, Sonata Arctica en Sabaton en weten ze door het intensieve touren een grote achterban om zich heen te binden. Live kenmerkt de band zich door enorme on-stage energie en spelvreugde. Dit najaar komen ze tijdens het tweede deel van hun Europese tour voor slechts twee shows naar Nederland, waarvan eentje bij ons in Groningen!

Support komt deze avond o.a. van de uit Eindhoven afkomstige death/trash metalband Scenario II. Deze band onderscheidt zich van andere bands door hun sferische, melodielijnen die gepaard gaan met stevige grunts, vrouwelijke vocalen, twin-gitaren, snelle rifs en killer drums. Geïnspireerd door bands als In Flames, Arch Enemy, Dimmu Borgir en Amorphis leidt de band je door duistere scenario’s in een post-apocalyptische wereld.

Tweede support van de avond komt van Silver Dust! Na vele optredens maakt de band een gestage groei door. Dit resulteert in voorprogramma’s voor o.a Mass Hysteria, The Offspring, Eluveitie en Deftones. De band brengt een show met visuals en kostuums. Verwacht power rock met electronische loops. Gecombineerd met klassieke invloeden en tribal percussie.

Timetable:
SCENARIO II 20:00 – 20:45
Silver Dust 21:15 – 22:15
Battle Beast 22:45 – 23:45