Bassface XVI - Simplon

Bassface XVI

Hyroglifics + Høst + Dayle & more

Za 14 April 2018
Waar: Kleine zaal Open: 23:00 - 05:00 uur Aanvang: 23:00 uur Ticket: €10,- Deur: €12,- Genre: Bass Leeftijd: 18+
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Na een zeer geslaagde vorige editie met veel positieve reacties is Bassface in april weer terug met de hardste trap, bass en beats! Ook deze keer hebben we een mengsel van dikke headliners, groot opkomend talent en de toffe locals bij elkaar gezocht om Simplon op zijn voegen te laten schudden.

Hyroglifics
Al jaren is Hyroglifics een van de grote spelers binnen het Critical Music label. Met zijn variërende stijl tussen jungle, halftime, beats en drum&bass blijft hij vernieuwende sounds pushen binnen de scene en valt hij precies binnen het Bassface plaatje. Na zijn show tijdens Machtig anderhalf jaar geleden was het volgens ons inmiddels wel weer tijd om Hyroglifics naar Groningen te halen.

Høst
Als je de halftime drum&bass scene de afgelopen maanden een beetje in de gaten gehouden hebt, mag de naam Høst je niet ontgaan zijn. Dit jaar releaste hij al een nieuwe track op Vandal LTD, een collab met Ak:hash op Othercide Records, een collab op Saturate Records met Dayle en een remix op de EP van Signs. Zijn soundcloud pagina staat vol (vaak nog onbekende) pareltjes en met zijn debuut in Nederland zijn wij erg blij om hem naar Simplon te mogen halen!

Dayle
Nadat Dayle op de achtergrond al langere tijd duistere, door hip-hop beïnvloede halftime uit zijn speakers knalde, beginnen zijn tunes nu ook door labels opgepakt te worden. Flexout Audio releaste enkele maanden geleden zijn eerste EP, waarna nog een collab EP met Subp Yao, de eerder genoemde collab met Høst en een bijna wekelijkse feature van nieuwe tunes bij Noisia Radio volgden. Dayle is een artiest die je deze avond niet wil missen en zeker in de gaten moet houden de komende tijd!

Mind Theory
Organisatie en residents van Inversion, daarmee is eigenlijk al meteen gezegd wat jullie van Mind Theory kunnen verwachten: neurofunk van de bovenste plank, dikke dubbeldrops, gekke basslines en harde beats. Ook hun eerste track, samen met Djah, genaamd Bad Frequencies is inmiddels een feit.

Bikkelneck
Een goeie set draaien gaat niet vanzelf, zeker niet als je dat met zijn tweeën doet. Hiervoor zijn uiterst complexe voorbereidingen nodig. De twee DJs moeten goed op elkaar ingespeeld zijn en elkaar tijdens het draaien goed aanvoelen om samen een goeie set neer te zetten. Lang verhaal kort: de jongens van Bikkelneck zijn op dit moment samen op een reis door Afrika van enkele maanden om de perfecte invloeden te vinden voor hun set tijdens Bassface, dat noemen wij nou toewijding.

Bassface Crew
Voor de strijders die het tot in de late uurtjes volhouden zullen de overgebleven Bassface residents de zaal nog een uur volblazen met dikke drum&bass.