Bassface - Simplon

Bassface

Metalheadz 30th Anniversary

Za 9 Maart 2024
Waar: Grote zaal Open: 23:55 - 05:00 uur Aanvang: 23:55 uur Ticket: €14,- Deur: €14,- Genre: Bass Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Bassface keert terug naar Simplon en is trots om 30 jaar Metalheadz te presenteren! Een van de meest iconische labels in de geschiedenis van drum & bass tourt door Europa en het Verenigd Koninkrijk om hun 30-jarige reis te vieren. Opgericht in 1994 door de legendarische Goldie, Kemistry en Storm. Vanaf de eerste release door Doc Scott hebben nu bekende drum & bass-artiesten zoals Photek, Dillinja, Adam F, Grooverider, Source Direct, Ed Rush en Optical het label gevormd tot zijn legendarische status. In de loop der jaren heeft het label zijn oorspronkelijke breakbeat- en junglegerichte geluiden ontwikkeld tot een moderne en unieke sound, waarbij oude breakbeats worden gecombineerd met moderne productiewaarde, knapperige basslines en dromerige of agressieve leads.

We zijn trots om een selectie van drie van de beste artiesten van het huidige Metalheadz-label te presenteren voor ons volgende Bassface-evenement. De line-up vertegenwoordigt een selectie van het volledige labelspectrum.

Door persoonlijke omstandigheden zal Grey Code helaas niet meer aanwezig zijn dit weekend. Grey Code wordt vervangen door Trex! Een recente toevoeging aan het Metalheadz label, maar al een gevestigde naam in de drum bas scene! Met releases op Sofa Sound, Critical Music, Dispatch, zijn eigen label Trust Audio en natuurlijk Metalheadz, heeft Trex serieuze interesse opgewekt in de hele drum- en basscene en we zijn super enthousiast om hem er dit weekend bij te hebben! We hebben al signalen opgepikt dat er een speciale Philth & Trex-samenwerking in de maak is voor deze avond, dus haal je ticket om ervan verzekerd te zijn dat je er bij bent voor deze exclusieve première op zaterdag!

We zijn al jaren fan van Phase en zijn werk, zozeer zelfs dat we Phase al in 2018 hadden voor een Bassface-editie in de tweede zaal van Simplon. De destijds 22-jarige Belgische artiest had net zijn eerste muziek bij Metalheadz getekend en we waren er helemaal voor! In de jaren daarna volgden meerdere geweldige EP’s en een belachelijk album in de vorm van ‘Shore to Shore‘, en Goldie noemde hem ‘de toekomst van Metalheadz’. Het lijkt erop dat de toekomst van het label zeer rooskleurig is! Phase kan alles: van enkele van de soepelste liquid drum & bass in de geschiedenis van Metalheadz tot gezicht-smeltende knallers die we graag op het Simplon-geluidssysteem horen!

Last but definitely not least: een van onze favoriete artiesten en mensen die we ooit de eer hebben gehad te boeken, het is Philth. Philth heeft muziek uitgebracht op de meeste iconische drum & bass-labels die we kennen, waarbij een groot deel van zijn werk zich richt op knapperige breakbeats, donkere sferen en diepe, knapperige basslines. Zijn meerdere EP’s en album op onder andere Dispatch Recordings laten zien dat zijn productiestijl zeer dicht bij het Metalheadz DNA ligt, en we waren verrast om te ontdekken dat hij pas onlangs zijn allereerste niet-remixtrack op het Metalheadz-label heeft uitgebracht. We denken dat het een uitstekende match is en we nemen elke gelegenheid te baat om hem terug te brengen naar Simplon! Kom kijken naar een van de meest technisch begaafde dj’s die we hebben gezien tijdens onze evenementen, we zijn super enthousiast (als je het nog niet had gemerkt).

De support komt van de lokale Groningse Red Manta, die ons zijn kenmerkende liquid drum & bass-geluiden zal brengen en het misschien zelfs zal combineren met een ondeugend junglethema! Zoals gebruikelijk komt de Bassface Crew ook ter ondersteuning binnen.