Bassface - Simplon

Bassface

DLR + Azotix + Spektiv + more

Za 11 Mei 2024
Waar: Grote zaal Open: 23:55 - 05:00 uur Ticket: €14,- Genre: Bass Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

Bassface keert terug naar Simplon en brengt opnieuw een ijzersterke line-up. Een legendarische Bristolse smaakmaker, twee van de hotste opkomende artiesten en een selectie van je favoriete locals, een echte Bassface-stijl combinatie van artiesten als we er ooit een gezien hebben. Met trots presenteren we jullie DLR, Azotix, Spektiv, Yannons en Zuverah!

Na ons mooie Groningen is Bristol waarschijnlijk onze favoriete drum&bass stad in de wereld. Voor velen is het de drum&bass hoofdstad van de wereld. Onze headliner voor deze editie zit comfortabel op de Bristoliaanse drum&bass troon, het is de rauwe, funky dnb-meester zelf: DLR! Toen we DLR voor het eerst leerden kennen, was hij al een van de core-artiesten van een van onze favoriete labels Dispatch Recordings. Hij bracht twee iconische albums uit op Dispatch met ‘Seeing Sounds’ en ‘Dreamland’. Sinds de oprichting van zijn eigen label, Sofa Sound, is het er alleen maar beter op geworden. Met hun geluid dat voortborduurt op de karakteristieke funkbreaks van DLR, vervormde baslijnen en topklasse MC-samenwerkingen, zijn we blij te kunnen zeggen dat het een van de populairste labels van onze scene is op dit moment! Net klaar met de release van zijn nieuwe album ‘Money Till I Got None’, komt DLR bij ons op Bassface en we kunnen niet enthousiaster zijn!

Naast DLR hebben we twee van de grootste talenten in de Overview Music-catalogus: Azotix & Spektiv. Azotix stormde met de snelheid van het licht de drum&bass scene binnen en bracht zijn ‘Tusk’ en ‘Glares’ EP uit op Overview, waarin hij zijn zeer unieke persoonlijke stijl van drum&bass presenteerde in combinatie met enorme collabs met Klinical, Waeys en VISLA. Naast Azotix konden we het niet laten om Spektiv weer naar Groningen te halen. Zijn optreden tijdens de Transparent Audio showcase vorig jaar op Bassface heeft nog steeds een speciaal plekje in onze Bassface-hearts en hij blijft maar onze favoriete nieuwe tracks produceren. Zijn drum&bass banger ‘Don’t You Know’ had al een toppositie in onze favorietenlijst, waarna Spektiv ‘Tokyo’ uitbracht met Klinical. Alles wat deze man aanraakt, verandert in goud!

Om getalenteerde artiesten te vinden, hoef je niet altijd het kanaal over te steken naar de U.K…. Je kunt gewoon in Groningen rondkijken en Yannons & Zuverah vinden! Als je de afgelopen jaren op drum&bass evenementen bent geweest, ken je deze jongens nu vast wel. Beiden hebben onlangs een track uitgebracht op het nieuwe SubCulture V.A. album en er komt nog veel meer muziek aan, dus maak je klaar voor deze twee lokale legendes.