Banji - Simplon

Banji

+ GUYY

Za 19 November 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,50 Genre: Indie Pop
Koop tickets
Links

Het Nederlandse viertal Banji bestaat uit vier jongens die de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez combineren met puntige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten. Met een voorliefde voor R&B, alternatieve pop en een klein vleugje hiphop, is deze band er helemaal klaar voor om alle zalen en festivals over te nemen.

Ze trokken in Nederland al de aandacht door te spelen in het voorprogramma van Balthazar en DI-RECT. In januari 2021 speelde Banji een opvallende show op Eurosonic Noorderslag, met positieve recensies van 3voor12, Parool en een grote foto in de Volkskrant. Banji werd zelfs ‘Talent to Watch’ genoemd voor 2021 door de Nederlandse media. Dit alles zonder ook nog maar een debuutalbum uit te hebben gebracht. We kunnen dus wel stellen dat ze het goed voor elkaar hebben. Ga ze vooral checken in onze grote zaal als ze met hun clubtour langskomen!

Support is er van GUYY, die geheel op eigen wijze het analoge synthgeweld van LCD Soundsystem met de speelse R&B van BROCKHAMPTON mengt, en het dan in behapbare popsongs giet die doen denken aan Glass Animals. Verwacht dansbare beats, vunzige bas en zangmelodieën die in je hoofd blijven hangen.