badtime + Santa Fé - Simplon

Simplon UP:
badtime + Santa Fé

Do 16 Februari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Electronic / Punk
Koop tickets
Links

De Haagse band badtime werd in 2020 geboren als een beeldende kunstsamenwerking tussen Kevin Schuit en Ioana Ciora. Het groeide snel uit tot een eigen multidisciplinair universum. Wat kan worden gezien als de soundtrack van hun tekeningen is sinister en somber, maar ook energiek en dansbaar, met elektronische drumbeats, pulserende baslijnen, hypnotiserende synths en stuwende punk gitaren. badtime’s eerste EP, Badtime Vol. 1, is te luisteren op Bandcamp en is beschreven als ‘een aanstekelijk document van straatkunst dat perfect samengaat met zijn lo-fi punkrandje, vier korte nummers die toch een universum bieden om in te verdwalen.’ Nu brengt badtime de soundtrack van haar tekeningen ten gehore bij UP.

Santa Fé is terug! De groep uit Groningen is het levensproject van Ben Wennekers (Vox von Braun, Silver Ferns, Avery Plains). Santa Fé maakt psychedelic stoner synth pop en hun nummers zijn meestal vrolijk en catchy, tussen dromerig en dansbaar. Na vier jaar afwezigheid komt Santa Fé naar Simplon UP om zich weer te laten horen! Zelf beschrijft Santa Fé hun muziek als ‘Psychedelic pop, where Bowie meets the Brian Jonestown  Massacre.’ en ‘Heroïne pop zonder heroïne’. Kom wegdromen en dansen bij de terugkeer van Santa Fé.

De dj van de avond is dj Qaluna. Qaluna draait setjes met genres variërend van 80’s synthwave, electro, indie dance, (nu)disco, (deep)house, tech house en techno. Alles om de luisteraar te laten dansen en lachen!