Axel Flóvent - Simplon

Axel Flóvent

+ Lesley Baker

Vr 1 December 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 22:30 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €9,50 Deur: €9,50 Genre: Folk / Indie
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. servicekosten
Koop tickets
Links

Vanuit het noordelijke vissersdorp Húsavík in IJsland komt Axel Flóvent all the way naar Nederland. De jonge talentvolle songwriter is zeer actief bezig met het schrijven en opnemen van zijn eigen muziek, inmiddels heeft hij al talloze releases op zijn naam staan. Zijn muziek kan beschreven worden als moderne folk muziek. De kern ervan is akoestisch en low key, maar het heeft duidelijke invloeden van indie rock, pop en elektronische muziek.

In mei 2017 kwam zijn meest recente EP ‘Quiet Eyes’ uit, deze EP geeft de puurheid  van de nummers goed weer. Dit is ook het kenmerkende aan de muziek van Axel Flóvent. De echtheid van de nummers en de unieke twist die hij er aan geeft. Ongetwijfeld heeft dit te maken met zijn geïsoleerde leven in IJsland. Laat je meeslepen door zijn prachtige muziek en laat deze unieke live ervaring niet voorbijschieten.

Support komt vanavond van Lesley Baker. Voorheen speelde hij in meerdere bandjes, waaronder Animal Antics. Nu heeft Lesley besloten om zijn eigen muziek nieuw leven in te blazen. Als singer-songwriter kan hij volledig zijn hart en ziel in de muziek leggen. Hij is hoorbaar geïnspireerd door de absolute titanen uit het genre indie-folk.