AVEC - Simplon

AVEC

+ We Love Silence

Za 3 November 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 23:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €11,- Deur: €11,- Genre: Singer / Songwriter
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

De Oostenrijkse singer-songwriter AVEC komt dit najaar met haar tweede album ‘Heaven / Hell’ naar Simplon! AVEC heeft een sound dat te vergelijken is met de magische atmosfeer net voordat de zon ondergaat achter de bergen. Het is melancholisch maar toch hoopvol: de zon komt de volgende dag natuurlijk weer op. Haar muziek is minimalistisch en gecentreerd rond haar ingetogen doch sterke stem.

AVEC bracht haar debuut EP ‘Heartbeats’ uit in 2015, hierdoor werd ze genomineerd voor Artiest van het Jaar tijdens de Amadeus Austrian Music Awards. Verder was ze afgelopen januari nog tijdens Eurosonic te bewonderen en heeft haar single ‘Darling’ veel airplay gekregen op Radio 1 en 2. AVEC is geïnspireerd door Bon Iver, Oscar and the Wolf en Daughter, desondanks is ze in staat om haar eigen taal te creëren waar haar fantasie en ideeën samen komen in haar muziek. Volgens 3voor12 heeft AVEC het allemaal: “tokkelende gitaren, een ingetogen stem die maar zo kan uithalen en net als het allemaal wel heel rustig lijkt, zo maar opeens een flinke laag slepende elektronica”.

Als support komt de Oostenrijkse band We Love Silence mee op tour naar Groningen. Het project rondom singer-songwriter Lukas Staudinger brengt gevoelige en poëtische nummers. Verwacht een ingetogen sound die door cello en drum samples, gecombineerd met melodieuze zang, je heerlijk laten wegdromen. Een fijne opener van de avond, zorg dat je op tijd aanwezig bent!