Astronaut + De Messen - Simplon

Astronaut + De Messen

Simplon UP

Do 7 Juni 2018
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Singer / Songwriter
Voorverkoopinfo: Prijzen incl. €1,- servicekosten
Koop tickets
Links

Los van de aarde, ontsnapt aan de zwaartekracht en de alledaagse sleur van het uitgestippelde leven op aarde… Tot dusver geen volwaardige variant van de kosmonaut maar wij mogen wel in onze handjes knijpen dankzij, én met, Astronaut. Deze Nederlandse singer-songwriter schrijft over uitgesproken thema’s zoals seks, het leven en de eindigheid hiervan. Er vallen hintjes van Lucky Fonz en Stippenlift te bespeuren tussen het melancholische gitaarspel en de dromerige teksten door. Met een dikke vette knipoog schetst deze pionier (astronaut, zeeman, het kan allemaal) een helder beeld van een surrealistisch bestaan en opent het een ingang in de denkwijze van deze fantasievolle artiest.

Onlangs mocht de Astronaut zich nog tussen de halve finalisten van De Grote Prijs van Nederland in de categorie singer-songwriters begeven. Na een geslaagde landing in de halve finale mag Astronaut de vlag planten in de finale op 13 mei in Paradiso. Op 7 juni landt de Astronaut in Simplon en mogen wij verslag doen van deze terugkeer naar de aarde.

Veel weten we nog niet over De Messen, want ze zijn brandnew. Wat je verwacht van nieuwe messen is dat ze vlijmscherp zijn, en dat hebben De Messen al bewezen. Ze krijgen er teckels, stoelen en appels mee doormidden. Als mijn messen geen teckels meer kunnen snijden, dan gooi ik ze weg. Want ja, wat heb je dan nog? Wat voor criteria hanteren jullie eigenlijk hierin?

Er zijn ook dingen die we wél weten. Joost Oomen, bekend als dichter en schrijver en voortreffelijk spreker, drumt in De Messen! Kan ie dus ook! Eva Waterbolk, bekend van prachtige Nederlandstalige liedjes en lieflijkheid alom representeert hier de frontvrouw met gitaar. Anne Ceasar (Karawane) heeft de basgitaar opgepakt en Wyno Bruinsma (ex-‘Luie Hond’) does what he does best: gitaren.
Toffe mensen, toffe achtergronden, goeie mix en op hun pagina is het bewijs te vinden dat ze heus gerepeteerd hebben. Het belooft een psychedelische, Nederlandstalige chaos met hier en daar wat Bossanova-invloeden. Dat soort invloeden zijn schaars in het leven dus dit is een mooie kans.