Aphranova + Mushroom Mosis - Simplon

Aphranova + Mushroom Mosis

+ Tchip Hopzz

Do 28 Januari 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €3,- Genre: Jazz / Pop
Links

Aphranova
Aphranova is opgericht in januari en daarmee bestaan ze nog geen jaar. We kunnen hier gerust spreken over een piepjonge band. En dat doen wij graag, want piepjong is een fantastisch woord. Hebben jullie hierbij ook gelijk kleine, gele, schattige, pluizige kuikentjes voor ogen? Zo zien de vijf bandleden van Aphranova er ook precies uit. Nee, dat is niet helemaal waar. En gelukkig maar want hoe hadden ze anders op kunnen treden in de North Sea Jazz Club? Denk je echt dat ze daar kuikens gaan lopen boeken? Maar nu hebben jullie ook gelijk een beeld bij de muziek, want ja we hadden het over North Sea Jazz en ja Aphranova speelt jazz. Wat doet Simplon UP nu? Jazz? Hold your horses, er zijn ook vertrouwde elektronische invloeden en een beetje soul en popZangeres Angelique heeft een fijne, warme stem en de nummers variëren van easy listening tot groovy, kortom dit beloofd een zeer prettige avond te worden. 

Mushroom Mosis
Toen Danny en Damani elkaar eenmaal gevonden hadden, was het hek van de dam. Een muzikale match made in heaven. Of nouja, eigenlijk gewoon in Den Haag. Gelukkig hebben de twee heren hun muzikale chemie weten af te geven aan een volledige band en treden ze op door het hele land. Ook werken ze aan een EP die we binnenkort mogen verwachten. We boffen dat ze tijdens de drie uur durende rit naar Groningen genoeg tijd hebben om de stem los te maken, zoals te zien in dit clipje. Vanavond kunnen we dus genieten van zoetsappige jazzpop maar ook gevoelige soulballads in het warmste timbre. En een beetje warmte kunnen we allemaal wel gebruiken in januari, ja toch niet dan? (Oh sorry, dat is Rotterdams).

Tchip Hopzz
Kennen jullie die pakjes met bevroren fruit in de winkel? Je hebt er eentje en die heet zomerfruit. Dat klinkt sowieso te gek, (helemaal in januari, want wie smacht er nu niet naar de zomer?) maar wat is dat nou ‘zomers’ fruit? Het zijn diverse fruitsoorten. Deze zijn geselecteerd door iemand die dacht ‘ja, dit zijn stukken fruit die je in de zomer eet’ en heeft deze in in een doosje gestopt voor ons. Dit heeft Tchip Hopzz gedaan met muziek. Het zijn diverse muziekstijlen, geselecteerd door leadzangeres Helene en deze zijn in nummers gestopt door haar band. Het klinkt te gek en je wordt er sowieso blij van. Maar wat is het nou precies? Hip Hop, Avantgarde Pop, Rock en Jazz gespeeld door een band met een diversiteit waar je u tegen zegt (Letland, Servië, Kameroen, Duitsland en Nederland). We gooien dit doosje Zomerfruit gewoon in de blender voor jullie met al het andere lekkere fruit van vanavond. Enjoy!