Anna-Rose Clayton - Simplon

Anna-Rose Clayton

+ Sophie van Hasselt

Vr 25 November 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €11,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Met haar Britse attitude en gouden keel, neemt Anna-Rose Clayton je mee in haar hedendaagse electro-pophits. Ze maakt aanstekelijke, dansbare en bovenal oprechte popmuziek waarmee je zelfs in donkere tijden de dansvloer wordt opgesleurd.

Deze zangeres is geboren in Engeland, maar sinds haar vijfde woont zij in Nederland, waar haar muzikale ambities begonnen. Door elk jaar naar Buitenkunst in Drenthe te gaan, zong ze met anderen. Hierdoor is ze begonnen met het maken van haar eigen nummers, die naar eigen zeggen zijn Anna-Rose geïnspireerd door artiesten zoals Anna-Marie en Lorde. Na de release van haar eerste singles, een weergaloze show op Noorderslag en supportact te zijn van onder andere Carly Rae Jepsen en Kae Tempest, is Anna-Rose klaar om zich te focussen op haar debuut EP voor dit najaar. Vlak voor de zomer is ze supportact tijdens de tour van Merol en dit najaar keert ze terug naar Groningen voor haar eigen clubshow.

Sophie van Hasselt is een indiepop singer/songwriter uit Amsterdam die haar deuren opent naar een wereld vol dagdromen waar ze figuurlijk haar eigen brein opeet. Gelaagde stemmen die klinken als innerlijke monologen tot stuiterende baslijnen. Geïnspireerd door de “Swinging Sixties” mentaliteit, luistert graag naar Lily Allen, en spendeert haar tijd het liefst in de Franse Alpen.
Van Hasselt gebruikt haar doe-het-zelf mentaliteit en het aspect van “reality shifting” om onze fantasie te stimuleren en de gedachte: je leven zo in te richten zoals jij dat voor ogen ziet. Maar het is bij verre haar buitengewoon pure stem die met je blijft dansen.