Angelic Forces + Martyr + Steel shock - Simplon

Angelic Forces + Martyr + Steel shock

Angelic Forces Album release party

Vr 3 Februari 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Ticket: €13,50 Genre: Metal
uitverkocht
Links

Angelic Forces begon in 2015 aan zijn missie om de wereld te veroveren met zijn sterk door de jaren ’80 beïnvloede metalgeluid. Het bracht in 2016 zijn eerste single ‘Angelic Forces’ uit. In 2018 ging de band de Soundlodge-studio binnen om de nummers ‘Thunder and Lightning’ en ‘Never Fade’ op te nemen. Het bundelde de twee nummers samen met zijn eerste single op hun EP Angelic Forces. De EP krijgt tot op de dag van vandaag nog steeds goede recensies en internationale aandacht van online tijdschriften, radioprogramma’s en podcasts.

Tijdens de pandemie begon de band te werken aan zijn eerste volledige album getiteld Arise. Die plaat werd opgenomen in de Audioshape studio en zal in december 2022 worden uitgebracht op het Nederlandse onafhankelijke heavy metal-label No Dust Records. En dat komt de band vieren in Simplon met een album releaseparty!

Martyr is een heavy/speed/power metal band uit Utrecht die bestaat sinds 1982. Het grote publiek maakte voor het eerst kennis met Martyr in 1984 toen Roadrunner Records het verzamelalbum Dutch Steel uitbracht. Kort daarna, in 1985, bracht het een aantal singles en zijn eerste EP For The Universe uit. In 1986 bracht het zijn eerste volledige album uit, getiteld Darkness At Time’s Edge, en toerde de band door heel Europa. Na een paar jaar besloten de bandleden om hun wegen te scheiden. Maar in 2005 kwamen ze toch weer bij elkaar. In de daaropvolgende jaren bracht de band vijf albums uit. Waaronder zijn nieuwste plaat Planet Metalhead, die in februari 2022 uitkwam.

Steel Shock is opgericht met een missie. Zanger Nima “MetalHeart” Sadeghi en wijlen gitarist Martjo “Whirlewolf” Brongers waren het ‘moderne’ metalgeluid en wat wordt gepresenteerd als Heavy Metal helemaal zat. Zo begonnen de twee een band met twee belangrijke hoofddoelen: old school Heavy Metal in een tachtiger jaren stijl maken en om plezier te hebben. In 2017 bracht het zijn eerste album uit getiteld For Metal To Battle. En twee jaar later zag zijn tweede album With Fire & Steel het levenslicht. Met zijn nieuwste plaat A New Age Of Steel in de maak, komt de band naar Simplon om ons te laten zien waar het van gemaakt is!