UP Allstars - Simplon

UP Allstars

Rum & Skunk + Läcker + View For A Day + Uncle Jimmy

Do 10 September 2015
Waar: Grote zaal Open: 20:30 - 23:30 uur Aanvang: 21:30 uur Deur: €5,- Genre: Hiphop / Pop / Rock
Links

Simplon ondersteunt inmiddels al meer dan zeven jaar lokaal talent uit Groningen door ze een professioneel podium te geven onder de vlag van UP. Hier kunnen beginnende bands zich profileren en podiumervaring opdoen. Om het nieuwe seizoen goed te beginnen, organiseert Simplon UP op donderdag 10 september een nieuwe editie van UP Allstars. Hier betreden de vier meestbelovende, tofste, rockende en uber-hipste bands van het afgelopen jaar nog een keer het podium. Deze keer niet in de kleine zaal, maar beneden, op het podium van de grote zaal!

Rum & Skunk
Het logo van Rum&Skunk verraadt hun levensstijl. Het is de silhouet van een ontspannen mannetje met een jointje in zijn mondhoek en een gigantisch klavertjevier als paraplu. Ongedwongen en eigenzinnig, net zoals hun groovende boombap tracks. Het drietal is al sinds 2012 actief en heeft zeker niet stil gestaan. Na het album Essentie won Rum&Skunk de Drentse Popprijs en stond het drietal tweemaal op Eurosonic (20013 en 2014). Hun tracks gaan over dagelijkse bezigheden. De ruimtelijke beats en de vaak goed gevarieerde raps geven je het gevoel dat je midden in het verhaal staat. Rum&Skunk nemen je mee in een wereld van drank, drugs, loltrappen en de onvermijdelijke kater. Maak je borst maar nat en neem je bekertje mee, want de fles rum staat op het podium klaar.

Läcker
Groningers, be prepared! Läcker komt de boel eens even wakker schudden. Nu zien we jullie denken, ‘goh maar hoe doen ze dat?’ Funky rap met een punker uiterlijk. Ja en let op, Nederlandstalige én Spaanstalige rap. Spaans, dat horen we niet vaak bij Up. Maar tjonge wat klinkt dat läcker. Met z’n vieren weten ze te grooven, een bak herrie neer te zetten waarbij de haartjes flink los kunnen gaan en ze hebben zelfs een cover van KRS One gemaakt. Sinds 2008 zijn ze actief. En hoe! Vorig jaar stonden ze bij Up met Uhgah Wugah en Sign of Leo, dit jaar met de feestende band Knight Susan en later nog met de mannen van Ilenkus en Corvus. Dus voor iedereen die van gewaagd groovy houdt, mis dit niet vanavond.

View For A Day
View for a Day is het resultaat van de krachtenbundeling tussen de broers Hof en Klompmakers, die niet alleen bloedverwanten zijn maar ook de passie voor alternatieve muziek delen. Dit geeft de band een stevig fundament waarmee ze live volledig gaan voor een ‘in your face’ beleving! De karakteristieke sound is even aansprekend als uitdagend, wat onder meer geleid heeft tot het winnen van verschillende competities. Hierdoor kregen de mannen de kans om live te spelen bij Radio538 en stonden ze op festivals als Graspop. Ook schoten ze in samenwerking met Andres Fouché Valbuena (De Staat, Dope D.O.D. e.v.a.) hun eerste videoclip ‘All Or Nothing’, single van de goed ontvangen debuut EP ‘Shortcuts Don’t Apply’.

Uncle Jimmy
Weet je waar je niet bluesy van wordt? Van funky heavy blues. Wij wisten ook heus niet helemaal wat dat was, maar hé, soms moet je gewoon om hulp vragen. Als je bijvoorbeeld niet weet wat het verschil is tussen een kruiskopschroevendraaier en een priem, dan vraag je dat aan je Ome Jimmy, want die heeft daar wel verstand van. Nou, zo hebben wij Uncle Jimmy uit Leeuwarden bereid gevonden om uit te leggen wat het verschil is tussen blues waar je bluezig van wordt en funky heavy blues. Het heeft iets te maken met riffs en hooks, maar we kunnen de uitleg beter over laten aan deze jonge, vrolijke muzikanten!