AIDition - Simplon

AIDition

Small Town Bandits + Swinder + Electropoëzie + Blanks & more

Za 1 Juni 2019
Waar: Hele pand Open: 19:30 - 00:00 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €13,50 Deur: €15,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

In 2019 gaan we opnieuw een feestje bouwen met AIDition! Met de beste Groningse artiesten steunen we weer een goed doel voor Stichting EducAIDed.

De bevestigde namen zijn:
Steernvanger
Small Town Bandits
Swinder
Blanks
Cirrus Minor
Electropoëzie
70 Mile House
Shabby Cabs
Ingo The Gringo
Cashmyra 
(winnaar POPGroningen Talent Award)

Over Stichting EducAIDed
AIDition is een actie voor Stichting EducAIDed, een stichting uit Groningen die zich inzet voor het structureel verbeteren van onderwijs in ontwikkelingslanden. De projecten die EducAIDed ondersteunt richten zich bijvoorbeeld op het verbeteren en toegankelijk maken van lesmateriaal, trainen van docenten, maaltijden voor scholieren en de bouw van klaslokalen en sanitaire voorzieningen. De organisatie bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Ze organiseren regelmatig inzamelacties. AIDition is daar één van. Bekijk meer over de projecten op de website van Educaided.

Dit jaar zamelen we geld in voor FEI-IDO. In 2017 heeft FEI-IDO twee klaslokalen gebouwd in Agurur in de regio Serere, Uganda. Bij de bouw van dit nieuwe project gaan ze een klaslokaal aanbouwen en ook een ruimte toevoegen waar ook extra werkzaamheden gedaan kunnen worden. Uiteraard zal het project ook voorzien in stoelen en tafels, zodat de kinderen goed hun werk kunnen doen. Met deze uitbreiding kunnen rond de 200 kinderen plaats krijgen in de school. Voor dit project is in totaal €12.500,- nodig.