ABUZZ + MARYSCOOVY - Simplon

Simplon UP
ABUZZ + MARYSCOOVY

Do 28 Maart 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Rock
Koop tickets
Links

‘Realiteit zit tussen je oren’: Avant-garde rockband ABUZZ manifesteert dit op alle manieren in hun muziek. De band is geïnspireerd door onder andere Mark Littiere, Louis Cole, Black Midi, Frank Zappa en Psychedelic Porn Crumpets. ABUZZ zoekt de grenzen van muziek, om erachter te komen dat ze niet bestaan: alles om je heen is een vertaling van jouw lichaam op de werkelijkheid. Jouw bewustzijn creëert de realiteit, oftewel: ‘realiteit zit tussen je oren.’ Ervaar jouw niet-bestaande realiteit gevormd door ABUZZ bij Simplon UP!

MARYSCOOVY, een muzikale kameleon in een eeuwige identiteitscrisis, verandert van kleur om te overleven in een wereld vol bedreigingen en uitdagingen. Of zoals een irritante puberjongen, die zijn eigen onzekerheden omarmt als toevluchtsoord. Of zoals een jonge puppy, die door je woonkamer sprint en zijn opgespaarde energie loslaat. Van stoner tot freakbeat, garage tot punk, en psychrock tot het onverwachte, omarmt MARYSCOOVY een eindeloze drang om te experimenteren met nieuwe geluiden en stijlen. Dit is muziek die voortkomt uit de harten van een groep experimentele, levenslustige jongvolwassen vrienden uit een klein Fries dorp met simpele humor.

Ze dagen zichzelf voortdurend uit om hun muzikale grenzen te verleggen, vaak met verrassende samenwerkingen met gastartiesten in hun muzikale catalogus van EP’s of releases. Hun nummers zijn geschreven vanuit een mix van diepgaande thema’s en luchtige teksten, gepresenteerd in opgewekte zomerse ritmes, begeleid door zware, bakstenen riffs. Een skater in een leren jack, cruisend door de zonsondergang op z’n motor met een jointje nonchalant brandend in z’n mondhoek. Dit zou MARYSCOOVY en hun diverse interesses, stemmingen en levenservaringen vrij goed omschrijven. Elke uitvoering of release is uniek, nieuw en onvoorspelbaar. Dit houdt mensen scherp en zorgt ervoor dat ze het willen uitvogelen. Net als de bandnaam.