1UP: Je Bestelling + Retch & more - Simplon

1UP: Je Bestelling + Retch & more

Simplon UP

Do 30 Juni 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €5,- Genre: Punk / Rock / Hiphop / Funk
Koop tickets
Links

Deze avond is een speciale editie van Simplon UP genaamd 1UP. Ze verwelkomen maar liefst zes acts uit heel Nederland die onze bovenzaal op de kop zetten waarbij je kan zeker niet stil kan blijven staan!

Je Bestelling klinkt als ‘de liefdesbaby van Teeuwen&Smeenk en de Jeugd van Tegenwoordig’, een duo dat hip-hop mixt met kleinkunst en een flinke dosis humor. Deze nieuwe makers uit Zwolle zijn druk bezig de scene op zijn kop te zetten met hun unieke teksten en oorwurmende refreintjes. Je bestelling is binnen.

Ultimate Crumpets, crumpets zijn Engelse muffins zonder ei door het beslag, waarvan de naam klinkt als een rebels trompettenvolkje dat last minute uit The Muppet Show is geschreven. Lekker wel, maar toch wat anders dan Ultimate Crumpets, de Groningse band die vanavond op de planken staat bij UP. Ultimate Crumpets is een naam die al flinke tijd rondzingt achter de schermen, maar waarvan ik tot 27 april jongstleden amper wist wie er achter schuilgingen of hoe de band klonk. Na The King’s Garage Sale in VERA was het me duidelijk, en kan ik mededelen dat de band met oud-leden van Guard Llama en Kinoo wat weg heeft van 90s indie/altrock acts als Guided by Voices (korte liedjes en een goede dosis humor), Buffalo Tom (en als we toch bezig zijn noemen we Grant Lee Buffalo ook maar), met een slacker randje dat doet denken aan Pavement en Dinosaur Jr. Dus: koop netjes een kaartje voor 30 juni bij UP (piraterij is diefstal!), haast je naar de bovenzaal en pak nog net een concertje mee in Simplon voordat we de zomer in gaan!

Retch is ruig, guur en gewoon punk. Zeggen waar het op staat, een schreeuwende frontman en vooral lekker veel herrie, dat is Retch. De afgelopen maanden hebben ze zich ontwikkeld tot een act waarbij je bijna voor je leven moet vrezen in de mosh pit, dat is natuurlijk niet waar want de mensen in de mosh zullen je meteen overeind helpen maar het geluid wat Retch produceert suggereert zeker iets anders. Retch is een mooie aanwinst voor punk in Groningen en deze avond zullen ze UP waarschijnlijk volledig slopen, een mooi einde voor de zomerstop.

Hugo Remmen  is een vocalist en producer en deel van het in Arnhem gebaseerde muziek- en kunstcollectief KlokPack6ix. Zijn muziek is te beschrijven als een combinatie van noisehop, hyperhop en postpunk, en zijn liveshows barsten van de energie, het zweet en piepende oren. Of een track nu over vla gaat of over relatieproblemen, ze krijgen een zaal in beweging.

Coco Coquelicot mixt graag verschillende genres door elektronische pareltjes te versmelten met bass-heavy grooves en onbekende of vergeten popsongs. In haar tienerjaren luisterde ze naar jazz, maar haar eerste residency was in een rockcafé en tijdens haar latere jaren als kunststudente ontdekte ze haar smaak voor de Queer-scene. Hierdoor is ze geleidelijk aan meer richting de elektronische stijlen gegaan. Tijdens haar sets probeert ze altijd een omgeving van bevrijding en empowerment te creëren, en is ze op zoek naar manieren om verschillende geluiden, scenes en groepen mensen met elkaar te verbinden. Na jaren voornamelijk voor kleine underground feesten te hebben gewerkt werd ze in 2021 programmeur voor Relate Radio en de eerste vrouwelijke resident van KopjeK. Verwacht een genre vloeiende set vol energie!

Naast Coco Coquelicot is ook DJ Daddy Long Dick present om de avond aan elkaar te draaien!