1UP: Simona + Dakota Sluiten & more - Simplon

1UP: Simona + Dakota Sluiten & more

Simplon UP

Do 29 Juni 2023
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €5,- Genre: R&B / Hiphop / Electronic / Psychedelic
Koop tickets
Links

1UP is de seizoensafsluiting van het wekelijkse evenement Simplon UP. Bij deze speciale editie verwelkomen we maar liefst 6 act uit Groningen en de rest van Nederland in onze bovenzaal voor een bonte avond. Het thema is dit jaar aardbei, dus kom vooral gekleed in het rood en geniet van onze gratis aarbeiencocktails! 🍓

De avond wordt geopend door de Letse singer-songwriter Simona. Ze combineert airy R&B met experimentele hip-hop beats en pakkende popmelodieën. Vorig jaar bracht Simona haar eerste EP uit. Dankzij meer dan 200.000 streams heeft zij al opgetreden in Duitsland en op ESNS. Dit jaar bracht ze een nieuwe EP uit, Purple Clouds, die gaat over verliefd worden, wederzijds begrip, aantrekkingskracht en astrofysica.

We gaan verder met het Spaanse Dakota Sluiten. Zij begonnen met muziek maken op een iPhone tijdens langere ritten met de trein. Verwacht een DIY mix van synthpop, dreampop en electropop met donkere ondertonen. Denk aan elektronische muziek uit de jaren ’80 en bands zoals Grimes of Ela Minus; synth-arpeggios, vocalen die zwemmen in galm en dansbare ritmes gemengd met psychedelische en ambient geluiden.

De Groningse de Best (voorheen popprophet) is rapper, muziekproducer en beeldend kunstenaar die is opgegroeid in armoede. Hij spreekt met humor over honger en de voedselbank, zijn angst van de belastingdienst en over verdacht grote geldbedragen in Lidl-tassen. Met zijn expressieve optredens en radicale creativiteit viert hij de schoonheid en kracht die hij heeft gecreëerd als ‘professional broke boy’. Hij ziet zichzelf als het afgestoten kind van De Jeugd en Kanye West, maar is hiervoor gelukkig op tijd naar therapie gegaan. Op zijn nieuwste album Klassenstrijd gebruikt de Best verwaarloosde symbolen van armoede als opvallende artistieke statements.

Graaflandgraaf is een alternatieve rockband met een vleugje punk, rap, zoete klankjes en veel herrie. Ze vragen met hun lyrics aandacht voor een breed spectrum aan sociaal wrange onderwerpen, zoals mentale gezondheid, uitbuiting, geweld en andere leuke zaken. Met zowel Nederlandse als Engelstalige nummers delen ze hoe ze de wereld zien met cynische oprechtheid en een flinke dosis duistere humor. Een act die mensen laat lachen en huilen. Soms scheurend, soms dromerig, maar altijd onnodig existentieel. Verwacht een intense liveshow waarbij zeker veel gedanst gaat worden.

De avond wordt compleet gemaakt door twee fantastische DJs, DJ Emmz en DJ Daddy Long Dick. Zij zullen tussen en na de optredens zorgen dat er in het café gedanst kan worden. DJ Emmz draait alles van acid tot electro, nu-disco en trance, en DJ Daddy Long Dick staat bekend om haar interessante mix van ballroom tot kuduro, baile funk en meer.