1UP: Koibito + Springveer & more - Simplon

1UP: Koibito + Springveer & more

Simplon UP

Do 4 Juli 2019
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 01:00 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Deur: €3,- Genre: Indie / Electronic
Koop tickets
Links

Bands, DJ’s, zomer, zon en sangria! 1UP, de laatste UP van het seizoen, staat in het teken van al deze dingen voor je ultieme zomergevoel. Het belooft een speciale editie te worden met Koibito (USA), Springveer, Breekbaar, Sauna Boys en zomerse tunes door lokale DJ’s Coco & IngoStørm en Print Credits.

Koibito
Dit multi-instrumentale duo komt helemaal vanuit Long Beach (Californië) om de line-up van de allerlaatste UP van dit seizoen te verrijken. Met hun experimentele tracks vol met beats, gitaar loops en soundscapes word je snel meegenomen in hun ambient geluid. De release van debuut EP ‘Elian’ bracht het duo verder naar het noorden van Amerika en met hun aankomende debuutalbum gaan ze nog veel verder de grens over. Naar Groningen, bij UP.

Springveer
De drie leden van de noise- en krautrock band Springveer hebben een haat/liefde verhouding met Chinees eten, Landerbräu en Opeldealers en hun noisy, repetitieve nummers zijn de gulden middenweg tussen Neu!, The Jesus and Mary Chain en Preoccupations. Ondanks haar korte bestaan heeft de band al gespeeld in de kelderbar van Vera en als voorprogramma van Nadja, met elke keer een verrassende, nieuwe set. Met Springveer weet je nooit wat je precies voorgeschoteld krijgt. Aan tafel!

Breekbaar
Gewapend met een Juno 106 en een iPod maakt Breekbaar new-wave-achtige synthpop gebaseerd op gedichten en spoken word. Het gaat hier om de twee gasten Rick van Lier en Daniel Janse. De sound die ze produceren is niet bepaald alledaags te noemen.

Sauna Boys
Ze willen het liefste chillen totdat het laatste druppeltje zweet erbij neervalt. De Sauna Boys komen je halen met rauwe gitaren een hoop non sequiturs en heel veel humor.