Alexandra Alden + Desolaas - Simplon

Simplon UP
Alexandra Alden + Desolaas

Do 17 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Songwriter
Koop tickets
Links

Alexandra Alden
De op Malta geboren Alexandra Alden is, zoals velen, op zoek naar verbondenheid. In haar muziek navigeert ze door ironische verhalen over het einde van de wereld, de zachte wijsheid van het vlindereffect en de immense schoonheid van de natuur, met een gevoel van urgentie en verwondering. Als nomade van hart en geest, afstammend van een directe lijn van muzikanten en kunstenaars, reist Alden door Europa en de VS. Ze deelt de verhalen van haar onconventionele ‘zwerver’-leven en vindt altijd troost in grens- of overgangsgebieden. Haar rusteloze ziel blijft nooit lang op één plek, voortdurend in beweging, verkennend en sporen van haar ervaringen achterlatend. Ze schildert levendige portretten van de plaatsen die ze heeft bezocht en de mensen die ze onderweg heeft ontmoet en liefgehad.

Desolaas
De naam Desolaas doet je misschien denken aan woorden als Desolaat. Helaas. Soelaas. Dat is ook ongeveer de sfeer van de liedjes van deze Groningse band. Als Desolaas een landschap was, dan zag je uitgestrekte rode zandvlaktes, verlaten huizen, dorre bomen en een onweersbui die net wegtrekt.
De Nederlandstalige teksten van Anne van Slageren raken onderwerpen als ruzie, verlies, ongewenste intimiteiten, social media en de zoektocht naar de zin van dit alles. Deze bitterzoete thema’s worden door Anne en Welmoed in meerstemmige zang vertolkt en de liedjes zijn duister, zwoel, melancholiek en troostend. Anne en Welmoed speelden eerder samen in bands als Over the Moon, Raw Moon en Solace I guess. Jazzmuzikant Manon Barendsen en drummer Rense van Slageren, maken Desolaas compleet. Begin dit jaar nam de band bij Frans Hagenaars een album op, dat in het najaar uit zal komen. Kom dus vooral nu al luisteren naar Desolaas bij Simplon UP!