DRUK - Simplon

DRUK

Sir Spyro + Annebel & more

Za 5 Oktober 2024
Waar: Grote zaal Open: 23:55 - 05:00 uur Aanvang: 23:55 uur Ticket: €17,- Genre: Bass, Grime Leeftijd: 18+
Koop tickets
Links

DRUK is de ultieme showcase voor grime en bass in Noord-Nederland. Na drie succesvolle evenementen met Grammy-winnende MC Flowdan en Bass DJ FLAVA D, keert het evenement op 5 oktober terug voor zijn eerste verjaardag in Simplon.

DRUK 004 wordt geheadlined door Sir Spyro, een van de grootste grime dj’s en producers ooit. Hij begon in 2005 bij Rinse FM en was jarenlang voorzitter van de Grime Show, voordat hij in 2017 naar BBC Radio 1Xtra kwam. Hij heeft legendarische platen geproduceerd voor artiesten als Stormzy, AJ Tracey, Ghetts, P Money, Capo Lee en runt zijn eigen label Tekkerz. Dit is een zeldzame kans om een van de beste dj’s van grime in Nederland te zien.

Hij zal worden vergezeld door de Tilburgse Annebel, een snel opkomende DJ die UK-geïnspireerde breaks, bass, dubstep en jungle combineert, en de Groningse DJ Sachiko, die heeft gedraaid op Amsterdam Dance Event, VISION’s legendarische King’s Night feesten en onlangs werd vermeld in Resident Advisor voor hun Mix van de Dag.

DRUK zou DRUK niet zijn zonder Grime in de kern. Voor deze jubileumeditie verwelkomt DRUK Razor, een grime MC uit Hackney die met iedereen heeft samengewerkt, van Sneaker Social Club tot Manga Saint Hilare, Oblig en natuurlijk Sir Spyro, met gastoptredens op raves en in zijn BBC Radio 1Xtra show. Hij treedt op samen met DRUK resident de Lacey, een samenwerking die bijna tien jaar teruggaat als onderdeel van het Over The Edge grime collectief.

DRUK biedt een frisse en opwindende kijk op de beats en baslijnen die de moderne elektronische praktijk blijven ondersteunen. Dit feest, dat de hele nacht duurt, draait om grime, bassline, drill, dubstep en alles daartussenin: het viert de oorsprong van de muziek en drijft de sound vooruit.

Tickets zijn nu verkrijgbaar.