THC - Simplon

THC

Artikel 140 Tour

Za 9 November 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €24,- Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

THC is terug! THC, oftewel Tuindorp Hustler Click, is een legendarische rapgroep uit Amsterdam-Noord, opgericht in het begin van de jaren 2000. De groep staat bekend om hun rauwe en eerlijke teksten, die de harde realiteit van het leven in de Amsterdamse wijken weerspiegelen. Samen hebben zij een krachtige en herkenbare sound gecreëerd die diep geworteld is in de Nederlandse hiphopscene.

Kernleden van THC zijn Rocks, RB Djan, D’Tuniz, Zuen, Ace, Kingo, Stony, DJ Chainsaw en Lanni B. De groep brak door met hun debuutalbum Artikel 140, dat in 2005 werd uitgebracht. Het album werd geprezen om zijn authentieke weergave van het straatleven en het benadrukken van sociale kwesties die vaak worden genegeerd. Hits zoals “Wil Je Weten Hoe Het Voelt” “Je bakt er niks van” “Zina” en “Klik Klak” hebben bijgedragen aan hun populariteit en lieten zien dat Nederlandse rap een serieuze plek in de muziekindustrie verdient.

Om het twintigjarige jubileum van Artikel 140 te vieren, gaat de rapgroep op tour door Nederland. Een unieke kans om deze absolute grondleggers binnen het Nederlandse hiphoplandschap live te kunnen zien. Wees daarbij!

Tickets zijn vanaf vandaag 16.00u verkrijgbaar.