Hiigo - Simplon

Hiigo

Za 15 Maart 2025
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Hiigo is een Nederlandstalige popband uit Zwolle, met een onmiskenbare invloed van Nederpop, maar ook bands als the 1975, en zelfs de zachtmoedige elektronische folk van Bon Iver. In sound en arrangementen zoekt het kwintet de diepte en maakt Hiigo ruimte voor uitdagende muzikale keuzes. Dat maakt de band spannend, soms ongrijpbaar, maar vaak fris en verrassend.

Hiigo, vernoemd naar de hond van zanger Hans, spreekt iedereen aan die een oor heeft voor fijne melodieën, catchy gitaren en mooie teksten. Het vijftal bestaat uit Aart de Gier, Dion van der Geest, Hans van der Werf, Koen Gardebroek & Peter Terluin. Eind 2022 trok de band al eens door Nederland (met o.a. de Popronde) met drie singles op zak, en kreeg support van thuisbasis Hedon én de Zwolse producer Rob Peters. In 2024 verscheen daar de debuut-EP Thuis. De jongens van Hiigo beschrijven vanuit eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ouder worden, met alles wat daarbij komt kijken. De uitkomst van dit alles? Een actueel geluid dat je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken.

Met nieuw materiaal op zak, gaat de Zwolse formatie wederom op tour door het land, waarbij Simplon niet wordt overgeslagen. Zoals Hiigo zelf al zong: Het verleden houdt de toekomst overeind. Maar wat die toekomst ook brengen mag: Hiigo is er klaar voor!

De ticketverkoop start op vrijdag 6 september om 10.00u.