Bo Milli - Simplon

Bo Milli

+ Colds

Do 6 Februari 2025
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €13,-
Koop tickets
Links

Fan van girl in red? Dan ga je Bo Milli tof vinden. Milli maakt brutale indiepop liedjes die de strijd van haar generatie perfect verwoorden. De superslimme milieuactiviste schrijft hook na hook door haar dagboekteksten terwijl ze door haar innerlijke conflict navigeert. Het resultaat? Pakkende, hyperbewuste liedjes over zaken die elk jong persoon vandaag de dag bezighoudt.

Bo Milli is een deconstructie van haar geboortenaam, Emilie Østebø. Ze groeide op in de buitenwijken van Karmøy, een eiland voor de westkust van Noorwegen. In dat kleine plaatsje werd Milli muzikaal opgevoed met bands als Red Hot Chili Peppers, Rage Against The Machine en Kate Bush. Vanaf haar achtste speelde ze gitaar. Ze begon op haar 13de met het opvoeren van haar eigen liedjes. Ze maakte contact met de beroemde producer Odd Martin – bekend van zijn werk met Aurora en Sigrid – en bracht haar debuut-EP Making Friends uit.

Op ESNS maakte Milli al grote indruk in onze Grote Zaal, en dus keert ze in het voorjaar van 2024 terug! Verwacht een show vol herkenning en catharsis, maar ook een boel pakkende indiehooks.

Support is er van Colds. De zelfbenoemde vampiers- en elektronische popact Colds uit Groningen, mengt onweerstaanbare hedendaagse pop met pakkende, relateerbare teksten over zelfgroei die vaak door ontberingen komt. Ze combineren dansbare pop brutaliteit met koele, synth gedreven nostalgie, onder rauwe emotionele teksten, raakt Colds je precies waar je hart het minst verwacht.