néomí - Simplon

néomí

Vr 20 December 2024
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €15,- Genre: Folk / Pop
Koop tickets
Links

Folk-pop geinspireerd door artiesten als Bon Iver, Bob Dylan en Ben Howard: dat is néomí. Het alias van de Nederlands-Surinaamse Neomi Speelman kenmerkt zich door authentieke en oprechte verhalen die haar reis door adolescentie, jonge volwassenheid en nieuw gevonden vrouwelijkheid volgen, ondersteund door dromerige soundscapes. Het resultaat? Een show waarin je zeker een traantje zal wegpinken.

Neomi Speelman werd al op jonge leeftijd toegelaten tot een muziekopleiding, waarna ze haar muziek begon te plaatsen op Facebook. Dit werd opgemerkt, en al gauw dook ze de studio in om materiaal te schrijven. De pandemie leverde vertraging op, maar in releasete ze haar eerste EP ‘before’ releasete, en in 2023 de vervolg-EP ‘after’. Ze speelde op Popronde en werd uitgeroepen tot 3voor12- en 3FM talent. Shows op o.a. Noorderslag, SXSW en Best Kept Secret volgden.

In mei kwam haar debuutalbum somebody’s daughter uit, een coming of age verhaal dat de reis volgt van een jonge vrouw door vertrouwen, liefde en uiteindelijk zelfgenezing door reflectie. Het werd lovend ontvangen. In het najaar gaat néomí op tour, en vergeet daarbij niet Simplon aan te doen. Ongewijfeld zal ze je die avond betoveren met haar prachtige liedjes!

Tickets zijn vanaf 23 augustus om 10.00u verkrijgbaar.