Helen Jewett + Shoom - Simplon

Hit the North presents
Helen Jewett + Shoom

Wo 16 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €5,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Hit the North (onderdeeld van Eurosonic Noorderslag) stoomt artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar voor een professionele carrière (en natuurlijk een show op ESNS). In het jaar (van januari tot januari) verbeteren acts met workshops, bootcamps en shows hun stage presence, leren ze over marketing, streaming en de artiestenidentiteit, ontmoeten ze muziekprofessionals in belangrijke rollen, spelen ze op festivals, gaan ze achter de schermen bij shows en labels en krijgen ze een (zelfgekozen) coach uit de muziekindustrie. Eerder hebben onder andere The Vices, Fred Goverde, Johnny loves me, Faske, Esther de Jong, Cloudsurfers, Jadi D, Steeby en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Helen Jewett

Helen Jewett combineert postpunk met shoegaze op aanstekelijke wijze. De drie muziekstudenten uit Zwolle vullen ondanks hun kleine bezetting elke zaal met een rauwe energie. Door hun sterke liveset en originele sound waan je je terug naar de post-punk scene van de jaren ’80.

Shoom

Jazz meets moshpit – gewoon omdat het kan. Instrumentaal vijftal shoom is een bende muzikanten uit alle hoeken van de muziek, die samenkomt in één uniek geluid. Harde bop, schrijnende sax-solo’s en bombastische secties: niets is te gek. shoom wordt vergeleken met bands als black midi en Black Country, New Road, maar heeft ook gelijkenis met Britse neo-jazz.