Djoeke + Nina Wood + Maartje - Simplon

Hit the North presents
Djoeke + Nina Wood + Maartje

Wo 9 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 19:30 uur Aanvang: 20:00 uur Ticket: €5,- Genre: Pop
Koop tickets
Links

Hit the North (onderdeeld van Eurosonic Noorderslag) stoomt artiesten uit Drenthe, Groningen en Friesland klaar voor een professionele carrière (en natuurlijk een show op ESNS). In het jaar (van januari tot januari) verbeteren acts met workshops, bootcamps en shows hun stage presence, leren ze over marketing, streaming en de artiestenidentiteit, ontmoeten ze muziekprofessionals in belangrijke rollen, spelen ze op festivals, gaan ze achter de schermen bij shows en labels en krijgen ze een (zelfgekozen) coach uit de muziekindustrie. Eerder hebben onder andere The Vices, Fred Goverde, Johnny loves me, Faske, Esther de Jong, Cloudsurfers, Jadi D, Steeby en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Djoeke

Achter een eigenzinnig voorkomen schuilt een kwetsbare zangeres met een gelaagde stem. Djoeke bezingt het vrouwelijk perspectief in haar noir getinte, Engelstalige chansons. Klinkt als Piaf meets Portishead, maar toch ook weer niet. Zelf noemt ze het barokpop. De Friezin groeide op in de antiekzaak van haar ouders, waar de opera stem van haar vader door de etalages galmde. Hij leerde haar de kneepjes van het vak en stond aan de basis van haar meeslepende zangstijl. Djoeke heeft nog geen muziek uit maar wist zichzelf al in de kijkers te spelen tijdens de Popronde. Momenteel werkt ze hard aan haar debuutplaat die in 2024 wordt verwacht.

Nina Wood

Nina Wood is de pijnstiller voor alle (harten)zeer. Met een hoop liefde en geweld in de storm van verlorenheid maken ze Eigenwijze Nederpop met uitstapjes naar kleinkunst, indierock en spoken word. Dit doen ze met veel trillende snaren, gespannen vellen, zwart-witte toetsen en een paar eenzame stembanden. Ze creëren een weg naar acceptatie waarin elke verdwaalde ziel een plekje weet te vinden. Nina Wood daagt je uit om jezelf hier huilend in te herkennen en dansend in te verliezen.

Maartje

Maartje maakt scherpzinnige nederpop waarmee ze de ongedurigheid van volwassen worden vangt in catchy hooklines. Met invloeden van artiesten als Wies en Troye Sivan, danst ze met haar band door de wonderschone chaos van zelfontplooiing. Maartje klinkt als een ‘coming of age’ op een elektronische beat, toegankelijk en een tikkeltje ongewoon.