Simplon Sessies - Simplon

Simplon Sessies

Ruim twintig lokale bands en artiesten zijn van april tot en met juni in de bovenzaal van Simplon bezig geweest om beelden voor een videoclip of -registratie (sessie) te filmen. De ruimte kon tot de zomer niet gebruikt worden voor publieksactiviteiten. Op deze manier heeft Simplon toch een mogelijkheid aan noordelijke artiesten kunnen bieden om zich ook in deze lastige tijden te blijven ontwikkelen.

Voor dit project heeft Simplon de handen ineen geslagen met Studio SpinLink, deze studio maakt onderdeel uit van stichting WerkPro. Studio SpinLink is hierbij gericht op jongeren met een creatief talent of interesse, om zo ervaring op te doen in de multimediasector in de breedste zin van het woord.

De artiesten en bands die zich hadden aangemeld liepen zeer uiteen qua niveau, genre en idee over hoe ze de Sessie wilden gebruiken. Blazersband Broken Brass bijvoorbeeld, dat al vele festivalterreinen en clubs omver wist te spelen, maar ook jonge artiesten die niet hun eerste stappen op een podium hebben gezet.