Personeel - Simplon

Personeel

Vacature: Lid Raad van Toezicht VERA / Simplon

Ben jij op zoek naar een unieke kans om betrokken te zijn bij twee iconische poppodia in Groningen? Heb je een passie voor popmuziek en popcultuur? Dan is deze functie als Algemeen Lid van de Raad van Toezicht bij VERA en Simplon wellicht iets voor jou!

VERA is hèt centrum voor de underground popcultuur in Groningen met een onderscheidend en sterk onafhankelijk aanbod van popconcerten, dansavonden en films. Simplon biedt een veelzijdige en grensverleggende programmering op het gebied van popmuziek en cultuur voor jongeren uit de stad Groningen en omstreken. Simplon en VERA bieden samen een mooi en zeer divers programma voor de stad Groningen en daarbuiten, waarmee bijna 90.000 bezoekers per jaar worden bediend. De ruim 400 activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de ongeveer 400 vrijwillige medewerkers bij beide podia.

De Raad van Toezicht bestaat uit een vijftal betrokken leden waarvan jij er één wordt. De aandachtsgebieden die wij graag vertegenwoordigd zien in deze positie zijn gebouw, beheer, duurzaamheid en affiniteit met het programma van Simplon.

Omschrijving
Als Algemeen Lid van de Raad van Toezicht speel je een belangrijke rol in het waarborgen van de strategische visie en het succes van VERA en Simplon. De RvT vergadert tenminste 4 keer per jaar en is er bovendien tenminste twee keer per jaar een Algemene Leden Vergadering van de Vereniging VERA. De vergaderingen bereid je thuis voor.

Simplon huurt haar locatie van de gemeente Groningen en VERA huurt haar pand van de Stichting Sociëteitsfonds, een vastgoedstichting die statutair aan VERA gelieerd is. VERA en Simplon en de Stichting SSF vallen allen onder één Raad van Toezicht

Taken en verantwoordelijkheden

 • Adviseren en toezicht houden op het beleid en de uitvoering ervan bij VERA en Simplon
 • Werkgever directeur bestuurder
 • Het vertegenwoordigen van Vera en Simplon in relevante netwerken en zo nodig contacten onderhouden met stakeholders.

Profiel van de ideale kandidaat

 • Affiniteit en passie voor popmuziek en bekendheid met poppodium Simplon is een pré.
 • Uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden, met het vermogen om effectief samen te werken met diverse belanghebbenden.
 • Een proactieve en ondernemende houding, met oog voor innovatie en duurzaamheid.
 • Het vermogen om strategisch te denken en een brede visie te ontwikkelen.
 • Een betrokken en enthousiaste persoonlijkheid met een hart voor de lokale muziekscene.
 • Ervaring met of kennis van het monitoren van de facilitaire processen, inclusief beheer van gebouwen, technische infrastructuur en veiligheidsvoorschriften is een pré.

Aanbod

 • Een unieke kans om betrokken te zijn bij twee gerenommeerde poppodia met een rijke geschiedenis.
 • De mogelijkheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en groei van VERA en Simplon.
 • Gratis toegang tot alle activiteiten van VERA en Simplon

VERA en Simplon hechten waarde aan een divers samengesteld team. We vinden het belangrijk een afspiegeling te zijn van de Groninger samenleving. VERA en Simplon volgen de Governance Code Cultuur (2019).

Hoe te reageren
Richt je sollicitatiebrief en cv voor 15 september aan Gea Boerma, voorzitter van de Raad van Toezicht via staff@vera-groningen.nl. Kennismakingsgesprekken staan gepland in de maand oktober. Voor informatie kun je tot 14 augustus contact opnemen met Gea Boerma via 06 29 06 58 94 en na 14 augustus met RvT lid Rigt Oostenbrug via info@rigt.nl.