Personeel - Simplon

Personeel

Vacature: Programmeur poppodium Simplon
20 uur per week

Over de organisatie
Simplon staat al ruim veertig jaar midden in de jongeren- en popcultuur in Groningen. Met een klein team aan betaalde krachten en zo’n 150 vrijwilligers organiseert Simplon jaarlijks ongeveer 200 activiteiten, van concerten tot dancefeesten en talentenavonden. Samen met VERA en SPOT vormt Simplon een sterke keten van poppodia in Groningen. Simplon biedt daarin een diverse programmering met urban, elektronische muziek, dance en pop als pijlers. Een aanzienlijk deel van het programma komt tot stand in samenwerking met vaste partners als Homebase, Urban House Groningen en conceptmakers als Roodkopje en Ongehoord.

Met twee zalen, met capaciteiten van 150 en 350 bezoekers, en een eigen caféruimte biedt Simplon als klein/middelgroot podium volop de mogelijkheden om artistieke groei en ontwikkeling van jonge artiesten te ondersteunen en te bevorderen. Buiten de reguliere activiteiten en concertavonden stelt Simplon haar ruimtes open voor scholen, repetities en residenties en andere geïnteresseerden die goed gebruik kunnen maken van onze faciliteiten.

Functie
Simplon zoekt per 1 oktober 2021 een programmeur met een bovenmatige interesse voor elektronische muziek in al haar verschijningsvormen maar met de nadruk op het maken van een avontuurlijk, spannend en vernieuwend programma voor het podium.

Je werkt samen met de diverse samenwerkingspartners en legt nieuwe contacten om (samen met de doelgroep) nieuwe concepten te initiëren of te begeleiden.

Je hebt ruime ervaring met het programmeren van muziek en de benodigde kennis op het gebied van afsluiten van deals: contracten, costings en settlements. Je legt de afspraken vast met partners, bands en artiesten en draagt deze over aan de productie en pr & marketing. Je bent verantwoordelijk voor de (financieel) correcte afwikkeling van de activiteiten. Ervaring met het opstellen van een (jaar)begroting en het sturen daarop is een must.

Functie eisen

  • HBO werk- en denkniveau, woonachtig in Groningen of directe omgeving
  • Je hebt een relevant netwerk
  • Je bent ondernemend van aard en signaleert kansen
  • Communicatief vaardig
  • Nauwkeurig
  • Stressbestendig
  • Flexibel
  • Teamplayer
  • Sterke affiniteit met de programmering van Simplon

Wij bieden
Een veeleisende, uitdagende en informele werkplek met veel ruimte voor eigen initiatief in een zich snel ontwikkelend poppodium. Salaris conform CAO NPF, functieniveau 6. Een contract voor 1 jaar, met (bij gebleken geschiktheid) uiteindelijk perspectief op een contract voor onbepaalde tijd.

Hoe te reageren
Richt je sollicitatiebrief en cv uiterlijk 9 augustus aan Olaf Veenstra via olaf@simplon.nl. Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met Peter Dijkstra via peter@simplon.nl.