WIES - Simplon

WIES

+ Aarde aan Daan

Vr 22 Oktober 2021
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €11,- Genre: Pop / Indie
uitverkocht
Links

Raggende organische electropop in het Nederlands. Met zo’n omschrijving weet WIES onze interesse wel te wekken. De band heeft hiermee de perfecte driehoeksdynamiek gevonden. Denk aan Ramses Shaffy meets alt-J of Spinvis meets The Black Keys. Het resulteert in vlotte, trefzekere liedjes die precies de juiste kern raken. De allereerste clubtour van deze kersverse Nederpop-act kon eerder dit jaar door bekende redenen helaas niet doorgaan. Nu komen ze terug en natuurlijk slaan ze Simplon niet over!

WIES had een vliegende start met het winnen van de Amsterdamse Popprijs in 2018 en de Grote Prijs van Nederland in 2019. Het kon niet anders of 2020 moest het jaar van WIES gaan worden. Helaas gooide corona flink roet in het eten. Toch heeft de band niet stilgezeten: WIES gaf in april vorig jaar een livestream show vanuit de grote zaal van Paradiso, bracht de ‘Het Is Een WIES’ vinyl uit die binnen twee weken was uitverkocht en een aantal singles zijn inmiddels gereleased. Het debuutalbum wordt in september 2021 verwacht en we kunnen niet wachten om de band eindelijk live aan het werk te zien!

Op deze avond komt Aarde aan Daan mee als support. Hij gaat op expeditie door de Nederlandse taal en zingt zijn bevindingen in dromerige en kleurrijke indiepop. De dagdroompop van Nederbelg Daan Hafkamp heeft een poëtische indiesound. Aarde aan Daan had zijn lancering in België in 2020 via de halve finale van Humo’s Rock Rally met onder andere supports van Froukje, Tourist LeMC en Clean Pete. In Simplon verzorgt Daan solo met beats, loops en soundscapes een sferische opening van de avond.


Dit concert gaat door met 75% capaciteit van de zaal, zonder 1.5 meter afstand. Je kunt dit concert alleen bezoeken met een geldig ticket, je legitimatiebewijs en een coronatoegangsbewijs in de vorm van een vaccinatiebewijs, herstelbewijs, of een negatief testbewijs.

Meer informatie over toegang tot onze evenementen vind je op deze pagina.