The Visual + Josephine Odhil - Simplon

The Visual + Josephine Odhil

Za 2 April 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €10,- Genre: Indie / Pop
Koop tickets
Links

Op 2 april presenteren we een dubbelconcert waarmee The Visual en Josephine Odhil hun krachten bundelen. Je ziet twee veelbelovende Nederlandse acts om goed in de gaten te houden!

The Visual is een alternatieve formatie rondom het duo Anna van Rij (zang/gitaar) en Timon Persoon (synths/elektronica). De twee ontmoetten elkaar aan het conservatorium van Amsterdam en buiten de lessen om schiepen ze op organische wijze een geheel eigen vocabulaire. Na het succesvolle album Moments Of Being (2019) groeit The Visual verder vanuit het dromerige, donkere geluid waarmee de band hoge ogen gooide. Op het nieuwste album The Spirit Of Age (2021) klinkt de band grilliger en dynamischer, met sporadische uitspattingen die niet zouden misstaan op een plaat van Nick Cave of Wolf Alice. De sound laat evengoed meer warmte, sensualiteit en lichtheid binnen, wat je terughoort op de fonkelende eerste single ‘Waves’.

Josephine van Schaik speelde al eerder op festivals als Lowlands, Transmusicales en Into The Great Wide Open met haar voormalige band The Mysterons. Met haar nieuwe project Josephine Odhil creëert ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier. Haar eerste twee singles ‘Fly On The Wall’ en ‘Be Your Better Self’ geven alvast een voorproefje van wat je van haar kunt verwachten. Haar debuutalbum zal in het najaar van 2022 verschijnen. Wees erbij om haar voor die tijd al te ontdekken in de bovenzaal van Simplon!