The Indien - Simplon

The Indien

Sa 13 May 2023
Location: Bovenzaal Open: 20:00 Start: 20:45 Ticket: €13,50 Genre: Indie / Pop
Buy tickets
Links

Een passie voor psychedelica en soul uit de jaren 70 en een vocalist met een prachtige, hunkerende stem die ziel van elke luisteraar raakt. Dat omschrijft The Indien. Het duo, bestaande uit Rianne Walther en Casper Talsma, speelt met invloeden uit het verleden, maar maakt in de kern levendige popsongs met een alternatieve inslag.

Zangeres en songwriter Walther en gitarist Talsma ontmoetten elkaar op de middelbare school. Zelfs op die jonge leeftijd maakten beiden al muziek – zij het destijds in aparte bands. Het paar maakte uiteindelijk in een opwelling samen een single. Het nummer werd bijna onmiddellijk opgepikt op de Nederlandse radio, een label toonde interesse: The Indien was geboren. De daaropvolgende EP Hiatus bracht de band succes op Spotify en bij Nederlandse festivals (o.a. Lowlands, Paaspop, The Great Escape). Tegelijkertijd speelde de band zich in de kijker bij Britse label Disturbing London. Die samenwerking leidde tot optredens tijdens NME’s Cinejam en Sofar Sounds. Ook deelde The Indien het podium met Tinie Tempah en A2.

Nu is the Indien terug! Zijn dansbare single ‘Born Again’ is slechts het begin van een reeks nieuwe songs en album in 2023. Na een periode van songwriting en productie in Nederland en Londen, is het collectief klaar voor een nieuw hoofdstuk, met een evolutie in sound en een grotere podiumbezetting. Daarbij hoort ook een tour, waarbij Simplon natuurlijk ook op de lijst staat!

Tickets zijn vanaf 1 februari 10.00u verkrijgbaar.