Short Movie Night - Simplon

Short Movie Night

The Guardian + Invaders + Escargore & more

Do 21 Januari 2016
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 23:00 uur Aanvang: 21:30 uur Gratis Genre: Movies
gratis
Links

De tweede Short Movie Night van Simplon Up is een feit! Na Eurosonic zijn jullie qua muziek wel even verzadigd. Dat begrijpen we heel goed dus daarom maar even iets anders. Waar we jullie bij de eerste editie nog enigszins gespaard hadden wat betreft korte-film-weirdness (Kung Fury & Fight For Your Right van de Beastie Boys) gaan we dit keer full on maf op jullie. We hebben een aantal korte films geselecteerd en die verdeeld in twee blokken van ongeveer een half uur met uiteraard een pauze tussendoor om even te ontsnappen aan de rariteiten en gewoon tegen een bar aan te kunnen praten. We serveren uiteraard bier en kalmerende thee op aanvraag.

The Guardian (Fantasy / Alessandro Novelli / 5 min)
We zetten de toon van de avond gelijk met een film die je niet gaat snappen. Het is een ietwat duistere en buitengewoon knap geanimeerde film die volgens ons enkel in het leven is geroepen om je te doen verbazen en verwonderen.

Invaders (Comedy / Jason Kupfer / 6 min)
Stel je voor: je zit gezellig met de hele familie rond de tafel gevuld met eten en heerlijkheden. Er is geen enkele ruimte in je hoofd voor duistere gedachten…maar stel nou dat er een paar mannen je huis komen beroven, hoe zouden zij er dan uit zien?

Escargore (Comedy / Oliver Hilbert / 5 min)
Heb je altijd al een film over slakken willen zien maar was je misschien een beetje sceptisch of je dat wel 120 min vol ging houden omdat het eigenlijk best wel vieze slijmerige beesten zijn? Ha! Hier is de oplossing. Deze korte film over slakken duurt maar 5 min en dan kun je dat toch maar weer van je Bucket List strepen.

Una Hora Por Favora (Comedy / Jill Soloway / 14 min)
Wat gebeurt er als je mannen per uur kan huren? Nou dit dus.

*Pauze*
Grijp deze kans om even met normale mensen te praten en alles te verwerken met een lekker drankje.

Oh Willy (Dark Comedy / Emma de Swaef & Marc James Roels / 17 min)
Na de pauze starten we met een animatie waar alles geheel van wol is gemaakt. Bijzonder raar. In de voorselectie was dit de film waar we de meeste WTF-momenten beleefden en die willen we jullie niet onthouden natuurlijk. Waarschuwing: er is naakt te zien. Naakt.

We’ll Find Something (Comedy / Casey Gooden / 12 min)
Dit is zo’n herkenbaar probleem op vakantie dat je ongetwijfeld de frustratie zult begrijpen. Probeer samen maar eens een restaurant te vinden in een vreemde stad…