Popronde - Simplon

Popronde

SoulTrash + Black Acid + Makkie + Lil MG

Do 5 Oktober 2017
Waar: Kleine zaal Open: 20:30 - 01:00 uur Aanvang: 21:30 uur Gratis Genre: Hiphop
gratis
Links

Het grootste gratis rondreizende festival van Nederland, de Popronde, strijkt in Groningen neer en Simplon biedt onderdak aan de beste nieuwkomers in hiphop. Wat dacht je van SoulTrash, Black Acid, Makkie en Lil MG!

SoulTrash is een jong collectief bestaande uit 3 MCs en 3 DJs/producers afkomstig van Amsterdam Zuidoost. De energieke sound die ze neerzetten is een mengelmoes van Hiphop, Trap en UK Grime. De formatie brengt nog maar sinds kort muziek uit, maar heeft zich al bestempelt als winnaars van Wanted 2016 & Grote Prijs van Nederland(hiphop) 2016. OOR selecteerde ze als een van de beloften voor dit jaar.

Black Acid is een collectief bestaande uit creatievelingen met muziek als voorvlak. De upcoming groep heeft een nieuwe sound die te beschrijven is als “alternatieve trap met punk in de mix”. De boys stormen de straten van Nederland op met hun videoclip voor Eigen Schuld en hun Debuut EP “Beter Nu Dan Nooit”. Wees alert Black Acid komt eraan. 3voor12¬†schaart ze onder een van de talenten van het najaar.

Rapper Makkie is 24 jaar en komt uit Amsterdam. De hongerige rapper onderscheid zich door zijn gebrek aan angst om verschillende stijlen te laten samenkomen. Door zijn energie on stage weet hij elk publiek los te krijgen.

Melodieuze refreintjes, catchy flows en zijn originele stemgeluid kenmerken de stijl van LIL MG het best. De 2016 Encore Freshman, speelde al in het voorprogramma van ‘Machine Gun Kelly’ en werd uitgenodigd door Rotjoch voor een 101Barz sessie. Als klap op de vuurpijl werd zijn single ‘Paper’ bijna een half miljoen keer gestreamd op Spotify. Volgens 3voor12 een van de acts om in de gaten te houden deze Popronde.

Popronde in Simplon wordt ondersteunt door Urban House Groningen. Check het volledige programma van Popronde Groningen via de site van Popronde.