Opening expositie Douwe Nieboer - Simplon

Opening expositie Douwe Nieboer

Galerie Simplon

Do 13 Oktober 2016
Waar: Café Open: 19:45 - 20:30 uur Aanvang: 20:00 uur Gratis Genre: Kunst
gratis
Links

In Groningen staat Douwe Nieboer beter bekend als Planet Monkey, en onder deze naam heeft de Ethiopische beatbakker bij menig stadjer een plaats in de cd kast veroverd met z’n eigenwijze en jazzy triphop. Sinds enkele jaren brengt Planet Monkey zijn muziek ten gehore in samenwerking met het muzikaal artistieke collectief Bambeats en vult zodoende de zalen en chill-outs van het Groninger nachtleven met z’n funky-monkey beats en tunes. Zijn derde album wordt begin 2017 verwacht, en belooft ons een hele nieuwe set van oldschool beats en Ethiopische vibes.

Naast het produceren van muziek maakt Douwe schilderijen onder het pseudoniem Dahlee. Zijn werk kan vagelijk worden omschreven als decoratieve, kleurrijke, trippy, creature-concept achtige, funky Pop-Art. Zelf prefereert de kunstenaar echter de naam “Psychedelic Monkey Art”, en dit dekt de lading van zijn werk stukken beter dan in een lange beschrijving te vatten valt. Door het combineren van teken,- en schildertechnieken toont Dahlee ons beelden uit een wereld van beat-beesten om op weg te spacen. Een mix van jaren 80’ en 90’ vibes is sterk aanwezig in de vorm van felle kleuren en een contrast tussen gestileerde lijnen en schilderachtige achtergronden.

Nieboer’s allereerste publieke expositie was eerder dit jaar te aanschouwen in Galerie Contra, maar deze beatbakkende brother heeft de smaak te pakken gekregen en exposeert voor de maand Oktober tot onze grote trots bij Galerie Simplon. Dus als de Psychedelic Monkey Art van Dahlee je na deze tekst goed in de oren klinkt, haal dan je hart op bij deze geweldige expo en geniet ervan!