McScallywag - Simplon

McScallywag

Album Release Show

Vr 5 Juni 2020
Waar: Bovenzaal
Open: 20:00 - 23:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: € 5,-
DVK: € 7,50
Genre: Folk Punk
Koop tickets
Links

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus ging het optreden van McScallywag op zaterdag 14 maart helaas niet door. Gelukkig hebben we een nieuwe datum gevonden, de show gaat nu plaatsvinden op vrijdag 5 juni! Reeds gekochte tickets blijven gewoon geldig.

Simplon volgt de richtlijnen van het RIVM. Klik hier voor meer informatie over het coronavirus in relatie tot onze evenementen.


Met hun sound bestaande uit een mix van Celtic folk en stevige punk weet de Groningse band McScallywag kroegen, concertzalen en zomerfestivals steevast om te toveren in een deinende en klappende massa die de drank en het zweet rijkelijk laat vloeien. Op vrijdag 5 juni presenteren ze hun tweede album ‘Songs For The Wicked’ tijdens een avond die geheel in het teken staat van de Ierse feestdag St Patrick’s Day!

Gewapend met onder meer banjo, accordeon, mandoline en gitaren vieren de bandleden deze avond het resultaat van jaren songschrijven en schaven aan een steeds uitgebalanceerder geluid. Het publiek kan nog altijd krachtige celtic punk songs verwachten, maar er is ook plaats voor tragere folknummers vol onverwachte wendingen en meerstemmige melancholie. De Ierse traditionals zijn hierbij nooit ver weg, maar de eigen creativiteitsdrang overheerst. Het album ‘Songs for The Wicked’ werd opgenomen in de Twangwolf Studios van Hans Hannemann, een plek waar de muziek echt leeft. Na het concert meteen al heimwee naar zo’n onvervalste McScallyshow? Wees gerust. Vreugdekreten, voeten stamp, geklingel met glaswerk en vallende zweetdruppels op een banjosnaar: het staat allemaal op de plaat!