Figgie - Simplon

Figgie

Sa 21 October 2023
Location: Bovenzaal Open: 20:00 Start: 20:45 Ticket: €12,- Genre: Indie / Rock
Buy tickets
Links

Figgie is een muzikaal kunstenaarscollectief dat met grote ogen naar de wereld kijkt. Met speelse openhartigheid gaan de Utrechters Paul, Roy en Pim de strubbelingen van de volwassenheid te lijf met creaties à la The War on Drugs, Eefje de Visser en Radiohead. Haar opwekkende indiesongs combineren het goede van kind-zijn met met de poëtische wijsheid van een bebaarde tovenaar.

Figgie werd opgericht in 2016 en bracht in 2019 zijn debuutalbum Genoeg Houvast uit. De rode draad door de band haar muziek is de aanstekelijke vriendschap tussen de drie mannen, die al snel op een hechte fanbase oversprong. Want die vriendschap doet niet alleen het podium bruisen, maar geeft ook kleur aan de collage van songs waarin telkens een ander bandlid het woord krijgt. De toon van die liedjes is licht-rebels, de stijl eigenzinnig poëtisch. Zo ontstaan rijke muzikale verhalen die voelen als een theekrans bij een getrouwd trio dat de diepte niet schroomt in goed gesprek en je na het huilen altijd weer zal doen lachen.

Die aanstekelijke combinatie maakte debuutalbum Genoeg Houvast (2019) tot album van het jaar (3voor12 Utrecht) en zal terug te horen zijn op zijn aankomende plaat Kleuren, Texturen, Kaders & Verhalen die dit jaar zal verschijnen. Ook met dat nieuwe materiaal is een aanstekelijke show in onze Bovenzaal gegarandeerd!

Tickets zijn vanaf donderdag 2 maart 10.00u verkrijgbaar.