Electric Fiësta - Simplon

Electric Fiësta

‘The Power Of Musicality’

Vr 4 December 2015
Waar: Kleine zaal Open: 20:00 - 01:00 uur Aanvang: 21:00 uur Deur: €5,- Genre: Funk / Pop / Rock
Links

Electric Fiësta is de naam van een collectief muzikanten en artiesten ontstaan in Jazzcafé De Spieghel. In wisselende samenstelling, aangevuld met gasten uit binnen- en buitenland, speelt de groep covers en eigen werk. Naast instrumentale composities van o.a. Frank Zappa en Billy Cobham, begeleiden de muzikanten diverse lead vocalisten en solisten. Samen met het deels geïmproviseerde karakter vormen de gedeelde passie voor muziek en het zichtbare spelplezier dat een optreden van Electric Fiësta garant staat voor een uniek concert en feest.

CLUB
Om de surprise party vol funk goed te beginnen worden de muzikale smaakpapillen subtiel geprikkeld met de platenkeuze van DJ fonkymonky, de man achter het nieuwste conceptuele feest in Groningen, Ubuntu Loco!

TALK
Multi-instrumentalist, componist, zanger en maestro Tollak Ollestad (bekend van o.a. Earth Wind & Fire, Al Jarreau, Don Henley) is al enige tijd aan het broeden geweest op een zogenaamde TED Talk, met als thema ‘The Power Of Musicality’. Wat is en betekent de kracht van muzikaliteit nu werkelijk? Wat is de context en samenhang van feeling, sound en groove? Vanavond presenteert hij voor het eerst zijn ‘T Talk’ voor een live publiek. Op meeslepende wijze licht hij zijn visie toe op de fascinerende kracht van muzikaliteit, zowel voor hem als het publiek een zeer speciale gebeurtenis. 

CONCERT
Deze keer naast Tollak treden de volgende artiesten op: Bufu Sanna, CT Heida, Jeroen van Olphen, Johan Viswat, Wyno Bruinsma, Bart Dalenoord, Jaap Bokma, Wietze Koning, Marcel Smit en speciale gasten: Satin Kalpoe (Relax, Anouk) en Rico Belled (XR7).

JAM SESSION
Omdat de muzikale energie na een concert volop bruist is er aansluitend een jam sessie met medewerking van de crème de la crème van de (Groningse) muzikantenscéne. Deze keer met o.a.: Henry Sopacua, Melanie Tuasuun, Humphry Strik, Han Latupeirissa, Andy Moniharapon en anderen….

De avond wordt in stijl afgelopen met een afterparty.