Darlyn - Simplon

Darlyn

Vr 25 Maart 2022
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:15 uur Ticket: €11,- Genre: Indie Pop
Koop tickets
Links

Zes jaar geleden begon Darlyn met een evenwichtige samenstelling uit de muziekwerelden van Amsterdam en Rotterdam. Dankzij een voorliefde voor muziek uit de vroege jaren ’70 heeft Darlyn een goede balans weten te vinden tussen roots en moderne popmuziek. Uptempo, soms intiem en klein, dan weer dampend en rockend. Catchy songs en muzikaal vakmanschap vormen de basis waarop zangeres Diwa Meijman kan schitteren. Met speels gemak zingt ze verhalen over liefde, angst en dromen, met woorden die je aan het denken zetten en tegelijk ruimte voor interpretatie laten.

Darlyn scoorde met hun unieke sound op de vorige singles ‘Stepping Stone’ en ‘I Think We’re Alone Now’ al de Top Song bij NPO Radio 2. Bovendien was de band een graag geziene gast bij de programma’s van Rob Stenders, Tros Muziekcafe, Paul Rabbering en was ook enkele malen te zien bij DWDD. Daarnaast werd hun status als liveband in de nazomer van 2020 beloond met de felbegeerde Zilveren Notenkraker.

Tijdens de pandemie heeft de band op tekstueel vlak, in geluid én productie door kunnen ontwikkelen. De single ‘Take Me Home’, geeft de band het startsein voor gloednieuwe songs in aanloop naar het tweede album. Op de tour en bij het concert in Simplon presenteert Darlyn in plaats van één album, meteen twee albums in één show. 


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst naar 25 maart 2022. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.