COLLIGNON - Simplon

COLLIGNON

Za 19 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €14,- Genre: Electronic
Koop tickets
Links

Maak kennis met COLLIGNON, het gelijknamige geesteskind van Jori Collignon, een toetsenist en producer die naam heeft gemaakt in Nederlandse groepen als C-Mon & Kypski, Nobody Beats the Drum en Skip&Die. Na jaren onderweg te hebben geleefd vestigde Jori zich in Portugal, waar hij een muziekstudio bouwde. Tijdens de pandemie werkte Jori voornamelijk vanuit hier, in samenwerking met kunstenaars uit verschillende continenten. Jori’s vermogen om traditionele en elektronische muziekstijlen te combineren maakt hem een unieke producer en artiest. In 2022 dropte COLLIGNON zijn solodebuut, “Lagoinha”. Tijdens een tournee van 20 concerten rond die zomer in Nederland evolueerde COLLIGNON van een solo-inspanning tot een volwaardige drie-koppige band.

Naast Jori bestaat de band uit Gino Bombrini op drums en percussie, en Yves Lennertz op gitaar. Yves is vooral bekend als songwriter en gitarist van de band Yin Yin. Yves is een expert op het gebied van Zuidoost-Aziatische muziek. Gino speelt met Jori sinds de hoogtijdagen van hun band SKIP&DIE. Later vormde Gino de band Komodo en produceerde verschillende albums voor vele andere artiesten, waaronder Yin Yin.

De drie muzikanten brengen hun A-game naar de nieuwste COLLIGNON-opnames. Energieke en uptempo muziek, met de wilde en exotische melodieën van Yves, het schitterende drumwerk van Gino en Jori’s kenmerkende muzikale landschappen. Het is onmogelijk om niet meegesleurd te worden in de energie van een COLLIGNON concert.