Akua Naru - Simplon

Akua Naru

Do 6 April 2023
Waar: Grote zaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:45 uur Ticket: €20,- Genre: Hiphop/Jazz
Koop tickets
Links

Met haar fluweelzachte stem, melodische spoken word en sensuele flows laat Akua Naru al jaren zien hoe jazz en hiphop ontzettend goed samengaan. Geïnspireerd door de teksten die ze op jonge leeftijd spitte in de buurten van New Haven, Connecticut, samengevoegd met een wijdse interesse in sociale kwesties en politiek is Akua Naru inmiddels een artieste van wereldformaat.

De Amerikaanse (en in Duitsland woonachtige) rapper/soulzangeres brak in 2011 door met haar debuutalbum ‘The Journey Aflame’. In haar muziek is een voorliefde voor nineties-hiphop te horen en Akua Naru wordt dan ook vaak vergeleken met Lauryn Hill. De afgelopen tijd heeft ze de samenwerking opgezocht met Brooklyn-based duo The Ruff Pack. In het voorjaar van 2022 brengen ze het gezamenlijke album ‘The Black Magnificent’ uit. Het aankomende album staat voor muziek als politieke kwestie, het is een oproep tot actie. Het nieuwe werk komt Akua Naru presenteren met haar zeskoppige band in de grote zaal van Simplon!


Dit concert is vanwege het coronavirus verplaatst van 20 april 2022 naar 6 april 2023. Reeds gekochte kaarten blijven geldig.