Hidden Giants + Sammi Cool - Simplon

Simplon UP
Hidden Giants + Sammi Cool

Do 31 Oktober 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Indie, Pop, Blues, Funk, Soul
Koop tickets
Links

Hidden Giants

Hidden Giants is een ervaren DIY indiepopband uit Groningen. Ze begonnen eerst als duo in een thuisstudio, en zijn uitgegroeid tot een actieve, volledige band. In hun nummers – overigens zelfgeschreven en zelfgeproduceerd! – hoor je de inspiratie van muzikale genieën als Jeff Buckley, Radiohead, Snow Patrol en Saybia.
De muzikanten uit Hidden Giants hebben gewerkt aan de release van hun eerste full band DIY album: “We Are The Ocean”, met succesvolle nationale en internationale releases van de singles “Silent Waters”, “Call It A Day” en “Brand New”.
De titel is gebaseerd op het citaat van schrijver Ryunosuke Satoro: ‘Individually, we are one drop. Together, we are an ocean.’ ‘We Are The Ocean’ verwijst naar Hidden Giants: samen sterker dan alleen. Maar in de nummers spreken ze dat thema breder aan, gericht op de maatschappij en de wereld. ‘Heb vertrouwen in elkaar, respecteer andermans meningen of bijzonderheden, heb oog voor de mooie kleine dingen en geef niet op als het even tegenzit. Samen kunnen we iets moois van het leven maken’, aldus Hidden Giants. Het album is vanaf eind oktober te beluisteren via alle streamingdiensten. 

Bewonder vele nummers van Hidden Giants en laat je door hen meenemen in hun teksten op 31 oktober in Simplon UP!

 

Sammi Cool 

Sammi Cool is een vierkoppige band uit Groningen die sinds begin 2023 samen muziek maakt. Hun sound laat zich niet eenvoudig vangen; invloeden van neo-soul, blues en funk vloeien samen tot een geheel met een subtiel singer-songwriter-sausje. Tijdens een concert word je door hun eigenzinnige taalgebruik en mooie woorden meegenomen in de intieme teksten met unieke melodieën. Sammi Cool streeft ernaar in 2025 hun eerste LP op Spotify te lanceren. Maar eerst gaat de band optreden in Simplon UP! Kom langs en geniet van de kalme bezieling die uit hun muziek voortvloeit.