Oes - Simplon

Oes

Za 15 Februari 2025
Waar: Bovenzaal Open: 20:00 uur Aanvang: 20:30 uur Ticket: €13,50 Genre: Pop
Koop tickets
Links

Oes is de nieuwe stem in de Nederpop die genres overstijgt. Met invloeden van reggae, kleinkunst, jazz en elektronische beats creëert ze een unieke mix die zowel raakt als verfrist. Haar warme stem, speelse vibrato en oprechte teksten nemen je mee door de hoogte- en dieptepunten van het leven. Verwacht muziek die emoties losmaakt, van ontroerende ballads tot energieke up tempo tracks.

Oes, geboren als Marloes Pieksma, doet wat zij het beste kan: muziek maken die recht uit het hart komt. Ze is opgegroeid in een muzikale familie, en is al op jonge leeftijd actief in de muziekscene. Grote Nederlandse acts zoals BLØF, Doe Maar en Acda en De Munnik hebben haar muzikaal gevormd, terwijl de soulvolle invloeden van Trijntje Oosterhuis en de emotionele diepgang van Jaap Reesema in haar werk doorschemeren.

Tijdens een optreden neemt Pieksma je mee van een ballad die een traantje losmaakt, naar een midtempo nummer dat vlinders in je buik geeft, om uiteindelijk dansend te eindigen op een uptempo track. Oes laat je ervaren hoe mooi het leven kan zijn. Met haar debuutalbum Over Hoop, dat in 2025 uitkomt, en een intieme tour in de planning, is Oes klaar om haar plek in de Nederpop te claimen. Bescheiden, maar zonder twijfel vastberaden.