Taupe + Kilo +++ - Simplon

Simplon UP
Taupe + Kilo +++

Do 5 September 2024
Waar: Bovenzaal Open: 20:30 uur Aanvang: 21:00 uur Ticket: €3,- Genre: Indie / Punk
Koop tickets

Taupe is een Brits non-jazz trio dat gelooft dat risico’s nemen alleen werkt als je bereid bent om te falen, en de band vindt dat er geen verkeerde manier bestaat om muziek te maken. Een decennium van vriendschap heeft een bijna griezelige vorm van telepathie tussen de bandleden gecreëerd, waardoor ze zelfs verbonden blijven wanneer hun improvisaties op het randje van totale chaos balanceren. Dit drietal vormt een explosieve liveband die moeiteloos overschakelt van strakke, metronomische precisie naar opzettelijk turbulente, onbekende gebieden.

Hun doe-het-zelf-mentaliteit voedt hun eigenzinnige composities, waarin scherpe scatter-skronk botst met zware, door doom geïnspireerde riffs, zoals te horen is op hun anarchistische debuutalbum Fill Up Your Lungs and Bellow (2017). Hun nieuwste album, Not Blue Light (2020), is Taupe’s meest gedurfde plaat tot nu toe, geïnspireerd door de nacht waarop hun auto bijna werd gestolen. Hun avontuurlijke ontdekkingsdrang heeft de band steun opgeleverd van onder andere BBC 6 Music’s Freak Zone en BBC Radio 3’s Late Junction en Freeness, evenals optredens in het voorprogramma van acts als Deerhoof, Richard Dawson & Circle, en Melt Banana. Taupe bruist van de ideeën en is een non-jazzband die verrassing verkiest boven een specifieke sound, dus laat je verrassen bij Simplon UP!

Kilo+++ is een DIY en avant-garde electropunk duo uit Groningen. Op excentrieke wijze, brengt Kilo+++ urgentie over via elektronica en flirt het duo met eggpunk door gebruik te maken van analoge synthesizers, drumcomputers, bijzondere samples en signalen-gesplitste gitaar. Kilo+++ is de nieuwste conceptuele uiting van The Hands Off Project, een onafhankelijke punkorganisatie opgericht door Tim Daniël Stienstra en Janneke de Boer. The Hands Off Project (T.H.O.P) heeft eerder de muziek van Kilo+++ laten horen bij T.H.O.P. 06 in Vera, maar nu is het tijd om de bovenzaal van Simplon op z’n kop te zetten!