Galerie Simplon - Simplon

Galerie Simplon

Ook kunst kent een plek in Simplon onder de noemer Galerie Simplon. Elke maand exposeert een nieuwe kunstenaar met een met zijn of haar kunst in het café van Simplon. Elke eerste donderdag van de maand opent de nieuwe expositie om 20.00. Tijdens de opening is de kunstenaar zelf aanwezig en vinden er speciale activiteiten plaats. Houd de Galerie Simplon pagina in de gaten voor meer informatie.

De galerie toont wisselende exposities in uiteenlopende genres zoals fotografie, schilderkunst, graffiti en zelfs gehele muurschilderingen. Exposeren in Galerie Simplon met je kunstwerken? Stuur een mail naar Ruben Jager en Huib van Antwerpen via galerie@simplon.nl

 


Huidige expositie – Februari 2016

Ragnar van der Horst
Met een achtergrond in AV productie werkt Ragnar met video en analoge fotografie. Een groot onderdeel van zijn werkzaamheden bestaat uit het zoeken en kopen van oude videobanden. Zijn voorkeur gaat uit naar home-videos vanwege de charme, intimiteit en het gebrek aan voorspanning bij iemand die het alledaagse leven vastlegt op video. Op zijn beurt manipuleert Ragnar deze beelden door middel van analoge of digitale errors voor esthetische doeleinden. Hij beschadigt om het zo te noemen de originele bestanden om zo een compleet nieuw plaatje te scheppen.

Eva Elaine
In 2016 afgestudeerd aan de Minerva Academie voor Fijne Kunsten en onlangs begonnen aan het vormgeven van haar professionele carriëre als kunstenares. Haar werk bevat onderwerpen zoals hetgeen wat de mens liever verborgen houdt voor het publiek. Ze staat bekend voor het hebben van een breed spectrum als het neerkomt op het kiezen van een medium voor het uiten van haar werk, hetgeen vaak een brutaal randje heeft. Tijdens deze expositie zal zij een serie collages laten zien en een samenwerkend project met Ragnar.