Yung Nnelg – Simplon

Yung Nnelg

+ support

Za 4 November 2017
Waar: Grote zaal
Open: 20:00 - 22:30 uur
Aanvang: 20:45 uur
VVK: € 10,-
DVK: € 12,-
Genre: Hiphop
Koop tickets
Links

Het jaar is net over de helft en we kunnen nu al stellen dat 2017 het jaar is van Yung Nnelg, de jonge Ghanese rapper uit Amsterdam. Na Noorderslag deed hij een zegetocht langs de grote festivals en streepte hij Woo Hah!, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en onlangs nog Appelsap van zijn lijstje.

Voordat Nnelg met ‘Contra’ definitief zijn plek binnen de Nederlandse Hiphop wist op te eisen scoorde hij al met de underground anthems ‘Chamos’ en ‘Tempo’ afkomstig van zijn debuut EP ‘Fox P2’ uit 2016. Eigenlijk vanaf dat moment is het duidelijk dat hij één van de smaakmakers van de game is, misschien wel omdat hij voor zichzelf de lat juist heel hoog legt. Zo voorspelt de rapper dat hij ooit in de Ziggo Dome zal staan en worden toch al sterke tracks steevast voorzien van indrukwekkende videoclips.

Aan de hand van zijn goede gevoel voor kwaliteit wil Yung Nnelg ook voor zijn live shows alleen het allerbeste. Dit najaar komt hij met de Grandslam Tour langs Simplon om zijn fans te trakteren op nieuwe muziek. Aan het einde van de zomer zal namelijk zijn nieuwe EP ‘Serena’ uitkomen!