Yung Nnelg – Simplon

Yung Nnelg

+ Leafs

Sa 4 November 2017
Location: Grote zaal
Open: 20:00 - 22:30
Start: 20:45
Presale: € 11,-
Doorsale: € 12,-
Genre: Hiphop

Presale information: Prijzen incl. servicekosten
Buy tickets
Links

Het jaar is net over de helft en we kunnen nu al stellen dat 2017 het jaar is van Yung Nnelg, de jonge Ghanese rapper uit Amsterdam. Na Noorderslag deed hij een zegetocht langs de grote festivals en streepte hij Woo Hah!, Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en onlangs nog Appelsap van zijn lijstje.

Voordat Nnelg met ‘Contra’ definitief zijn plek binnen de Nederlandse Hiphop wist op te eisen scoorde hij al met de underground anthems ‘Chamos’ en ‘Tempo’ afkomstig van zijn debuut EP ‘Fox P2’ uit 2016. Eigenlijk vanaf dat moment is het duidelijk dat hij één van de smaakmakers van de game is, misschien wel omdat hij voor zichzelf de lat juist heel hoog legt. Zo voorspelt de rapper dat hij ooit in de Ziggo Dome zal staan en worden toch al sterke tracks steevast voorzien van indrukwekkende videoclips.

Aan de hand van zijn goede gevoel voor kwaliteit wil Yung Nnelg ook voor zijn live shows alleen het allerbeste. Dit najaar komt hij met de Grandslam Tour langs Simplon om zijn fans te trakteren op nieuwe muziek. Aan het einde van de zomer zal namelijk zijn nieuwe EP ‘Serena’ uitkomen!

Met 15 herfsten op zak is Leafs de jongst getekende artiest op het label ‘Noah’s Ark’. Hij maakte o.a al indruk op Oeroel en Grow. Vraag Leafs naar zijn motto en zijn antwoord is “altijd blijven flexen”. Die flexibiliteit vind je terug in zijn muziek, waarin Leafs een ontwikkeld, energiek geluid ten gehore breng, dat zijn weg vindt binnen een spectrum van aanstekelijke pop en alles wat de culturele boventoon voert in het internationale trap- en hiphoplandschap. Met zijn pakkende hooks (“BEN IK ALRIGHT?”), jeugdig gelijk en co-signs van o.a Yung Nnelg en Bokoesam heeft Leafs zich in een korte tijd weten te vestigen als een van de meest sprankelende talenten van Nederland.