SKIP&DIE – Simplon

SKIP&DIE

+ FENN

Vr 1 September 2017
Waar: Grote zaal
Open: 20:00 - 23:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: € 13,-
DVK: € 14,-
Genre: Futuristic Tropical Bass
Koop tickets
Links

Hoe kun je het seizoen beter openen dan met de tropische deuntjes van SKIP&DIE?! Exact, we halen de Nederlandse / Zuid-Afrikaanse band naar ons podium voor het eerste reguliere concert op vrijdag 1 september. SKIP&DIE laat zich inspireren door stijlen van over de hele wereld, waaronder digital cumbia, maloya, dub, Braziliaanse rasterinha en psychedelische rock. Deze melange van stijlen brengen ze samen tot een explosieve live set!

Na de release van hun eerste single in 2012, ‘Love Jihad’, maakte SKIP&DIE indruk op het Europese publiek met een tour vol waanzinnige live optredens. Mede door de onuitputtelijke energie en vernieuwende muziek werd de band gelijk door het publiek en pers omarmt en ontving het lovende uitspraken. In 2015 bracht SKIP&DIE na drie jaar non-stop touren langs alle windstreken hun tweede album ‘Cosmic Serpents’ uit, waarop de raakvlakken tussen de vele stijlen meer gebundeld zijn. De afgelopen maanden waren ze vooral te vinden op de Europese festivals en met deze energie en vibes fris in het geheugen gaan ze bij ons ongetwijfeld hun live reputatie meer dan waarmaken!

Support is er van de Groningse band FENN. De dikke beats, diepe baslijnen en dromerige synths van Frank de Boer begeleiden de bezwerende zang van Fenneke Schouten. Het duo werkt hard aan nieuwe muziek en dat ga je ongetwijfeld horen deze avond.

Na het concert nog nadansen tot diep in de nacht? We gaan na afloop gelijk door met het gratis toegankelijke event ONGEHOORD