Roufaida + support – Simplon

Roufaida + support

Simplon UP

Do 21 September 2017
Waar: Kleine zaal
Open: 20:30 - 23:00 uur
Aanvang: 21:30 uur
DVK: € 3,-
Genre: Pop / Electronisch
Links

Al een aantal jaren is Roufaida te vindenĀ in het Nederlandse muziekcircuit, afgelopen jaar onder de naam Southbound in een internationale samenwerking met muzikanten uit Denemarken, nu weer onder haar eigen naam, Roufaida. Ze sleepte onder andere de Grote Prijs van Rotterdam in de wacht in 2015, en speelde de finale van de Grote Prijs van Nederland 2016. De Popronde volgde, evenals festivals als Motel Mozaique en Bevrijdingsfestival Rotterdam.

Was de muziek onder de eerdere noemer Southbound nog sferisch, emotioneel en dromerig te noemen, dan is dit een mooie basis geweest voor wat er nu uit ontstaan is. In de huidige samenstelling speelt Roufaida muziek die iets meer dansbaar, pop en electronisch is, maar nog steeds de warmte en het dromen heeft weten vast te houden. Bovenop de muziek ligt de bijzondere en tegelijk prachtige zang van Roufaida zelf die je aandacht de hele avond vast houdt.

Op 6 april kwam de laatste single tot leven onder de naam “Berlin”. Met een clip zo mooi dat je voor een moment vergeet dat het om de muziek gaat, om je daar vervolgens weer diep in onder te dompelen. Ik was meteen fan toen ik de muziek hoorde waarmee Roufaida ook jullie harten gaat veroveren!