Quiet Hollers (USA) – Simplon

Quiet Hollers (USA)

+ support

Za 4 November 2017
Waar: Kleine zaal
Open: 20:00 - 23:00 uur
Aanvang: 20:30 uur
VVK: € 12,-
DVK: € 13,-
Genre: Indie
Koop tickets
Links

Voor liefhebbers van The National en Band Of Horses is deze band uit Louisville, Kentucky een perfecte ontdekking. Quiet Hollers wisselt uptempo nummers af met iets rustigere liedjes en doorbreekt de grenzen van de rootsmuziek, met invloeden uit de indierock, alternative country en zelfs een beetje post punk.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het vijftal ter ere van het solodebuut van singer-songwriter Shadwick Wilde slechts één keer zou optreden. Deze samenwerking beviel echter zo goed dat de muzikanten besloten een band te vormen en zo geschiedde. Omgedoopt tot Quiet Hollers duurde het niet lang voordat debuutplaat ‘I Am The Morning’ verscheen, welke vervolgens in de alt-country scene lovend werd ontvangen. Met het tweede album kleuren ze buiten de lijntjes van het genre en bereiken ze sindsdien een veel breder publiek. Single ‘Mont Blanc’ is daar het uitstekende voorbeeld van en bereikte snel de hitlijsten.

In september staat er een nieuw album op de planning en afgaande op de eerste single ‘St. Valentine’s Boys’ is deze goed getimed in de herfst. We kijken er dan ook naar uit om Quiet Hollers op 4 november te mogen ontvangen!